Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: Να λυθεί άμεσα το Κυπριακό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ

Στο ζήτημα του Κυπριακού επικεντρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον καλό φίλο κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως πάντα, η συζήτηση μαζί του έγινε σε εξαίρετο κλίμα. Ήταν εκτενής και ουσιαστική. Επικεντρώθηκε στο ζήτημα του Κυπριακού. Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι  πρέπει να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν. Λύση λειτουργική και βιώσιμη, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις.

Η εποικοδομητική στάση και βούληση της Κυπριακής πλευράς είναι γνωστή και καταγεγραμμένη. Είναι ανάγκη να υπάρξει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά. Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην Τουρκο - Κυπριακή πλευρά.  Οι πρακτικές, όμως, της Άγκυρας - όπως αυτές που είδαμε και τις τελευταίες ημέρες - δεν είναι εποικοδομητικές.  

Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών».



Πηγή: Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: Να λυθεί άμεσα το Κυπριακό | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/268763/mitsotakis-anastasiadis-na-lythei-a...