Tο Variety αποθεώνει την Πατρινή ηθοποιό Έλλη Τρίγγου!

αναφλέγει την οθόνη

Σχεδόν από το πουθενά, πρωτοσέλιδο. Ένα παιχνιδιάρικο πλάσμα που κέρδισε τους προβολείς σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και μία θέση σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. 

Πατρινιά, κόρη αρτοποιού, πέτυχε ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό ντεμπούτο. Έχει 2 αδέλφια, βρίσκεται στο 3ο έτος της σχολής του Εθνικού και σύμφωνα με δηλώσεις, έχει όλη την οικογένεια στο πλάι της ό,τι και αν κάνει. 

«Η Ελλη Τρίγγου, αναφλέγει την οθόνη», έγραψε το Variety!

Είναι η κοπέλα που με την παρέα της πάει διακοπές στην Αντίπαρο και κάνει άνω κάτω τη ζωή του μεσήλικα Μάκη Παπαδημητρίου. Πρωταγωνίστρια της κινηματογραφικής επιτυχίας Suntan για την οποία ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, την επέλεξε ανάμεσα από 300 κορίτσια. Ο πήχης για τη νεαρή, πολλά υποσχόμενη ηθοποιό, ανεβαίνει.

«Ο πήχης ανεβαίνει αυτόματα έπειτα από κάθε εγχείρημα, πετυχημένο ή μη. Οι επιθυμίες και οι απαιτήσεις δεν τελειώνουν ποτέ, ευτυχώς!» τονίζει με νόημα. 

Νέα, στην ταινία ξέγνοιαστη, τολμηρή και επιρρεπής, όπως οι συνομήλικοί της, σε κάθε λογής καλοκαιρινή ασωτία. Πως αντιλαμβάνεται το θέμα της νεότητας; Ως έργο του Ιβάν Τουργκένιεφ, λέει χαμογελώντας, ειδικά το σημείο που αναφέρει «Τίποτα δεν μπορεί να σε συγκινήσει, ω, νεότητα! Θαρρείς ότι κατέχεις όλους τους θησαυρούς της γης. Ακόμα και η θλίψη σε κάνει να χαμογελάς, ο πόνος σε αποφεύγει. Είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και μέσα στη θρασύτητα σου φωνάζεις 'Δέστε, είμαι ο μόνος που ζει!'».

Μια ταινία διαφήμιση για τις παραλίες στην Αντίπαρο και τον ήλιο της Ελλάδας, με πολύ γυμνό, ανατροπές και πολλές σκέψεις για τους γύρω στα 40 θεατές, που έρχονται αντιμέτωποι με το πέρασμα του χρόνου «Σε αυτή τη ζωή, κάποιοι μαυρίζουν. Άλλοι καίγονται» το μότο της ταινίας, για το οποίο η Ελλη Τρίγγου αναφέρει, «Οτιδήποτε ξεπερνάει τα όρια που θέτει ο καθένας για τον εαυτό του και τους άλλους, διαταράσσει την ισορροπία. Η διατάραξη της ισορροπίας προκαλεί εγκαύματα, ψυχρολουσίες και άλλα δεινά».

Διθυραμβικές οι κριτικές στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ, αναφορές στο Variety  όπου περιγράφεται ως ένα «συνειδητά ανησυχαστικό δράμα», προβολές σε εξωτερικό και θέμα συζήτησης στην Ελλάδα. Τι μένει με το πέρασμα των εβδομάδων από την πρεμιέρα; «Χαρά, ευγνωμοσύνη και δύναμη». 

Δεν της χαρίστηκε κάτι, είχε απέναντι της σχεδόν 300 κορίτσια για το ρόλο της ατίθασης Αννας. «Έφτασα να συμμετέχω στην ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, μετά από άπειρα δοκιμαστικά, τηλεφωνήματα, συζητήσεις, αμφιβολίες και ανυπομονησίες». Όσο για τον αντισυμβατικό χαρακτήρα που κλήθηκε να υποδυθεί, σημειώνει, «Η Άννα πιστεύει πως όλα είναι δυνατά, όπως κι εγώ. Ανυπομονεί, όπως κι εγώ. Δεν ανέχεται εισβολείς. Ούτε κι εγώ».

Στη μετά-Suntan εποχή είναι έτοιμη για τις πτυχιακές εξετάσεις του Εθνικού. «Πυρετός δημιουργικότητας» σχολιάζει. «Ο χρόνος έχει αποκτήσει διαφορετική πυκνότητα αυτή την περίοδο. Σώμα και πνεύμα λειτουργούν σε ρυθμούς πρωταθλητισμού. Υπέροχες μέρες».

Την ταινία θα την ξαναδείς. Το Suntan γοήτευσε όσους έσπευσαν να ταυτιστούν με τους πρωταγωνιστές του. Πλέον όμως μπορείς να δεις ίσως και την άλλη πλευρά, καλοκαίρι γαρ, σε θερινό κινηματογράφο. «Το Suntan δεν σταματάει να μας εκπλήσσει αλλά ούτε μας χαρίζει τίποτα. Είναι γοητευτικό, σκληρό και αληθινό. Όπως η ζωή! Γι' αυτό το λατρεύουμε».

Καλοκαίρι, ήλιος, πάθος, Αντίπαρος. 'Ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος' και η Ελλη προτείνει το νησί για τις διακοπές μας «Να πάτε στην Αντίπαρο γιατί είναι ένα μικρό διαμαντάκι με αξιοζήλευτη ομορφιά, γλυκούς ανθρώπους και διασκέδαση για όλα τα γούστα» λέει. «Αυτό το νησί έχει 'μεγάλη καρδιά', που τους χωράει όλους».

iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ