Νέα "επίσκεψη" στην Πάτρα σχεδιάζουν οι φοιτητές του Αγρινίου για να συναντήσουν τη Σία Αναγνωστοπούλου

μετα τη χθεσινη επεισοδιακή παρεμβαση στη Συγκλήτο του Πανεπιστημιου Πατρών
Φωτογραφία Αρχείου

Την επόμενη κίνησή τους στην Πάτρα, σχεδιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, οι φοιτητές των τμημάτων των Σχολών του Αγρινίου, μετά και τη χθεσινή επεισοδιακή παράσταση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψουν απόψε στην Πάτρα και να επιδιώξουν συνάντηση με την αν. υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία - όπως έχει ανακοινωθεί θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και Καινοτομίας PATRASIQ , στο αθλητικό κέντυρο "Δ. Τόφαλος". Ωστόσο, οι φοιτητές δεν ανακοινώνουν τις προθέσεις τους και προτιμούν να αιφνιδιάζουν όπως έκαναν τις προηγούμενες ημέρες με τη διαμαρτυρία κατά την  ομιλία της αν. υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας,  τον αποκλεισμό της ΔΟΥ και της ΔΕΗ στο Αγρίνιο για να συνεχίσουν χθες στην Πάτρα με την παρέμβαση στη Σύγκλητο και το "άνοιγμα" των διοδίων της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, που ακολούθησε.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των σπουδών τους - όπως υποστηρίζουν- στο Αγρίνιο. Το ζήτημα, θα εξεταστεί σε προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο με την αν. υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία είναι ενήμερη για το θέμα, όπως τους διαβεβαίωσε χθες η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Ωστόσο, η κ. Κυριαζοπούλου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για την τροπή που πήρε χθες η συνεδρίαση της Συγκλήτου, μετά την παρέμβαση 250 φοιτητών που έφτασαν στο Πανεπιστήμιο με λεωφορεία από το Αγρίνιο. Η Πρύτανις περιέγραψε σε ανακοίνωσή της πρωτοφανείς ενέργειες, "ομηρία", έως χρήση σωματικής και λεκτικής βίας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες αναφέρει τα εξής:

"Σήμερα, 14 Απριλίου 2016, υπήρξε προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Προσήλθαν φοιτητικοί σύλλογοι από τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που βρίσκονται στο Αγρίνιο, προκειμένου να ενημερώσουν τη Σύγκλητο για τα δίκαια αιτήματά τους. Συγχρόνως, παρευρέθησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων Τμημάτων της Πάτρας, οι οποίοι προκάλεσαν ένταση.

Μετά την απόφαση αναστολής συνεδρίασης της Συγκλήτου από την Πρύτανι, ομάδα φοιτητών έκλεισε την έξοδο και άσκησε σωματική βία κατ’ αρχάς στην Πρύτανι και στον Αναπληρωτή Πρυτάνεως κ. Νικόλαο Καραμάνο και στη συνέχεια εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να εξέλθουν.

Η Πρύτανις έχει αποδεχθεί και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και μελών ΔΕΠ που βρίσκονται στο Αγρίνιο και τονίζει, για πολλοστή φορά προς όλους, ότι επείγει να διευθετηθεί το Ακαδημαϊκό ζήτημα του Αγρινίου στην προοπτική των αποφάσεων της Συγκλήτου. Όμως, καταγγέλλουμε τη βία, λεκτική και σωματική, από όπου και αν προέρχεται. Οι φοιτητές που βρίσκονται στο Αγρίνιο, μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητήσουμε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σ. Αναγνωστοπούλου, που είναι ενήμερη επί του θέματος, σε συμφωνημένη συνάντησή μας στο Υπουργείο".