Πάτρα: Από το Λαδόπουλο και την ΑΒΕΞ οι μετανάστες επιτηρούν το νότιο λιμάνι - "Επιχειρούν" την κατάλληλη στιγμή

πολλαπλασιαζεται ο αριθμος τους στην ακτη δυμαιων

Με διαρκείς  περιπολίες ακόμη και εντός λιμενικής οι λιμενικοί επιχειρούν να αποτρέψουν το κύμα των μεταναστών που επιδιώκει να πραγματοποιήσει το ταξίδι της ελπίδας από το λιμάνι της Πάτρας. Αρκετοί έχουν εγκατασταθεί ήδη στην παλιά ΑΒΕΞ και στο πρώην εργοστάσιο Λαδόπουλου, σημεία από τα οποία επιβλέπουν την κίνηση στο νότιο λιμένα και την κατάλληλη στιγμή επιχειρούν.

Κατά τις ώρες αναχώρησης των πλοίων από το νέο λιμάνι της Πάτρας οι προσπάθειες είναι αλλεπάλληλες. Προσπερνούν την περίφραξη και κυκλοφορούν ανάμεσα στις σταθμευμένες νταλίκες, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή ώστε να βρουν τρόπο να εισέλθουν σε αυτές.

Οδηγοί νταλικών κάνουν συνέχεια ελέγχους στα φορτηγά τους, ενώ την ίδια στιγμή περπολικά του λιμενικού με φάρους και σειρήνες εποπτεύουν τους χώρους στάθμευσης των φορτηγών και περιπολούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις, απομακρύνοντας με κάθε τρόπο όλους όσους αναζητούν σημείο διαφυγής.

Για την ώρα πάντως οι συνθήκες είναι ελεγχόμενες, στο βαθμό που πρόκειται για προσπάθειες μεμονωμένων ατόμων να περάσουν λαθραία από την Πάτρα. Ο εφιάλτης παραμένει όμως σε σχέση με τα κυκλώματα διακίνησης ή τις οργανωμένες επιχειρήσεις "εξόδου" που είναι πιθανό να επιδιώξουν λαθραία περάσματα, όσο δεν βρίσκουν άλλους τρόπους διαφυγής.