Στο Πανεπιστήμιο Harvard η Γεωργία Κανελλοπούλου, κόρη του πρώην αντιδημάρχου δυτ. Αχαΐας Κ. Κανελλόπουλου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ

Η μακρόχρονη και ιδιαίτερα γόνιμη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του φημισμένου Πανεπιστημίου Harvard συνεχίζεται, και δύο φοιτητές του Πανεπιστημίου από τη Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών (η κ. Γεωργία Κανελλοπούλου και ο κ. Αλ. Παπάζογλου) αναμένεται να συμμετάσχουν και φέτος στο θερινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.

Το θερινό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη το διάστημα 27 Ιουνίου – 31 Ιουλίου 2016.

Η Γεωργία Κανελλοπούλου, είναι κόρη του πρώην Αντιδημάρχου του δήμου δυτικής Αχαΐας, Κανέλλου Κανελλόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το dytikanea.gr αναφέρεται στη νεαρή επιστήμονα. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ. 

«Δεν μπορεί παρά να είμαι υπερήφανος για την κόρη μου. Θα τη στηρίζω πάντα και θα είμαι εκεί πάντα δίπλα της για να συνεχίσει να κάνει ότι έχει ονειρευτεί», μας είπε συγκινημένος ο κ. Κανελλόπουλος.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πατρών

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών, το πρόγραμμα, που είναι από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα καλοκαιρινά προγράμματα του Harvard, συμμετέχουν φοιτητές τόσο από το Πανεπιστήμιο του Harvard όσο και από Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Παρακολουθούν καθημερινά σεμινάρια, διεκπεραιώνουν εργασίες με τα πρότυπα που θέτει το Harvard, συμμετέχουν σε εκδρομές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και στο τέλος παραλαμβάνουν την επίσημη βαθμολογία τους μέσῳ του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Harvard.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας που συμμετέχει σε αυτή τη συνεργασία. Οι υποτροφίες των δύο φοιτητών της Πάτρας, ύψους 5.000 δολαρίων Η.Π.Α. έκαστη, προσφέρονται από κοινού από το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΕΛΚΕ) και από το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου Harvard.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ