Ηλεία: Η πρώτη μέρα των προσφύγων στη Μυρσίνη - Μεταξύ τους και ένα νεογέννητο

Ιατρικός, φαρμακευτικός Σύλλογος και αεροπορία στο πλευρό τους

Αρκετές γυναίκες, πολλά παιδιά μικρής ηλικίας και ένα βρέφος μόλις πέντε ημερών, που προφανώς ήρθε στον κόσμο στον καταυλισμό του Πειραιά, είνια ανάμεσα στους 318 Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται από χθες στο παραθεριστικό κέντρο LM Village, το οποίο έχει επιταχθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βρίσκεται υπό την ευθύνη της 117 Πτέρυγας Μάχης της Ανδραβδίας. 

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πλευρό τους δεκάδες πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, ενώ παρόντας ήταν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο διοικητής της 117 ΠΜ κ. Δελήμπασης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος επιτελείς της ΔΑ Ηλείας, αντιδήμαρχοι. Τοπροσωπικό της 117 ΠΜ που έκανε και την καταγραφή τους καθώς επίσης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και άλλοι φορείς.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε στο  ότι έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα, και μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα.

Σχετικά με την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι ο ιατρικός σύλλογος του Πύργου και o φαρμακευτικός σύλλογος της πόλης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιατροφαμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, ενώ για τον ίδιο λόγο υπάρχει επικοινωνία και με την υγειονομική περιφέρεια.

Επίσης και ο δήμος Πύργου είναι έτοιμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, ενώ την σίτισή τους έχει αναλάβει η 117 ΠΜ της αεροπορίας, που βρίσκεται στην κοντινή Ανδραβίδα.

Όσον αφορά στο ρόλο της αστυνομίας, ο κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι η αστυνομία θα αναλάβει την επιτήρηση του κέντρου.