Αγώνας δρόμου της Κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας να ... φύγουν τα σκουπίδια από την Ηλεία! "Χαμός" στα υπουργεία...

Πολύωρες συσκέψεις

Χάος στο κυβερνητικό επιτελείο! Λίγες ημέρες πριν την τελετή για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, τότε που η περιοχή μας θα γίνει το κέντρο του κόσμου, ενδέχεται να διασυρθεί...καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τα σκουπίδια που έχουν "πνίξει" τόσο τον Πύργο, όσο και την Αρχαία Ολυμπία.

Πληροφορίες του tempo24.gr από κυβερνητική πηγή, λενε ότι στα αρμόδια υπουργεία γίνεται "χαμός" καθώς απομένουν μόνο λίγες ημέρες μέχρι να "σηκωθούν" οι τόνοι απορριμμάτων που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την τελετή στην Αρχαία Ολυμπία.Οι αρμόδιες υπηρεσίε έχουν επιδοθεί σε έναν ατελείωτο αγώνα δρόμου, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη! 

Το χρόνιο πρόβλημα της Ηλίας, λοιπόν, επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της τελετής της αφής. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας αρνούνται να δεχτούν σκουπίδια του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας σε ΧΥΤΑ της περιοχής τους, ενώ και από την περιοχή της δυτικής Αχαΐας δεν φαίνεται να είναι πρόθυμοι να δεχθούν πάλι να τους εξυπηρετήσουν. Μην ξεχνάμε ότι έχουν μεταφερθεί αρκετοί τόνοι σκουπιδιών του Πύργου στον ΧΥΤΑ Φλόκα στη δυτική Αχαΐα μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε πολύωρη σύσκεψη την Τετάρτη στην Αθήνα κατά την οποία κυβερνητικά στελέχη, ήρθαν σε επαφή με αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά δεν φάνηκε λευκός καπνός... Στη σύσκεψη τονίστηκε η επείγουσα ανάγκη αφενός να εξαλειφθεί το ταχύτερο δυνατό, η παραμικρή απειλή της δημόσιας υγείας των πολιτών της Ηλείας και αφετέρου η ανάγκη ετοιμότητας της περιοχής πριν τις 21 Απριλίου, οπότε έχει προγραμματιστεί η Αφή της Φλόγας. 

Η μόνη λύση, ακούγεται πως είναι η μεταφορά των σκουπιδιων στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς κοντά στην Αμαλιάδαμε την προσωρινή λύση της μηχανικής επεξεργασίας με ορίζοντα την οριστική επίλυση του προβλήματος, ενδεχόμενο που φαίνεται πιο εφικτό και άμεσο. 

Πάντως λίγες ημέρες πριν το παγκόσμιο γεγονός λάβει χώρα στην Ηλεία, η υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει. 


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ