Αχαΐα: Ατύχημα στην Στρατιωτική Αεροπορική Μονάδα του Αράξου - Σοβαρά τραυματίστηκε νεαρή υπαξιωματικός - Διενεργείται ΕΔΕ (ΝΕΟΤΕΡΑ)

Διεκομίσθη στο νοσοκομειο
φωτογραφία αρχείου

Νεότερη Ενημέρωση 22.21: Για το περιστατικό διενεργείται διερεύνηση από αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Νεότερη ενημέρωση 21:50: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η υπαξιωματικός θα υποβληθεί την Τρίτη σε χειρουργική επέμβαση. Η κοπέλα κατάγεται από τη Λάρισα και είναι μόνιμη στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου.

Νεότερη ενημέρωση 19.24: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η υπαξιωματικός τραυματίσθηκε όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε πάνω της η δεξαμενή καυσίμων του αεροσκάφους που είχε «κατέβει». Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, εξετάζεται αλλά δεν προκύπτουν ενδείξεις οτι προηγήθηκε έκρηξη στη δεξαμενη

Νεότερη ενημέρωση 18.46' Μία υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε αεροσκάφος, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου, τη Δευτέρα.

Η υπαξιωματικός διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, όπου διαγνώσθηκε κάταγμα Α΄ οσφυϊκού σπονδύλου.

Για το περιστατικό διενεργείται διερεύνηση από αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Πρώτη ενημέρωση

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίον όπου και χειρουργείται μεταφέρθηκε μία 24χρονη Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας η οποία τραυματιστηκε σοβαρά μετα από έκρηξη.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Αράξου.

Σύμφωνα με πηγές οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθει ακόμα η νεαρή λάμβανε μέρος σε μεταφορά καυσίμων μέχρι την "πίστα" όπου βρίσκονται τα μαχητικά αεροσκάφη, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, κάτω από άγνωστες συνθηκες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ενώ να σημειωθεί ότι το προσωπικό ήταν σε επιφυλακή, λόγω διήμερης άσκησης που πραγματοποιείται.

Διαβάστε επίσης