Πάτρα: Εφιάλτης τα ανασφάλιστα οχήματα - Εξαφανίζονται οι οδηγοί όταν εμπλέκονται σε τροχαία

αυξημενα τα περιστατικά στο κεντρο και στην περιφερεια

Πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές της Πάτρας προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr,  η συχνότητα των τροχαίων ατυχημάτων  που καταγράφονται  σε διάφορα σημεία της πόλης και περιφερειακά αυτής. Αφενός γιατί καταδεικνύεται η έλλειψη προσοχής και σύνεσης κατά την οδήγηση, αφετέρου γιατί ορισμένες φορές συνοδεύονται με εγκατάλειψη.

Τα πιο πρόσφατα περιστατικά, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή του ΤΕΙ και στην Αρόη, είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο υπαίτιος οδηγός εγκατέλειψε τον τόπο του συμβάντος κι εξαφανίστηκε.

Είτε πρόκειται για μικροτραυματισμούς, είτε πρόκειται για υλικές ζημιές, ενώ οι εμπλεκόμενοι στα τροχαία θα πρέπει να παραμένει για τα διαδικαστικά και τις δηλώσεις στις ασφαλιστικές εταιρίες, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις που ο ένας από τους δύο εξαφανίζεται.

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι να πρόκειται για οδηγούς που έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστα οχήματα, επομένως, ειδικά  όταν εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα, οι επιπτώσεις  είναι δυσμενείς  τεράστιες. "Προφανώς το βάζουν στα πόδια  για να αποφύγουν τις συνέπειες" σχολίαζε στο tempo24.gr αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς ανέφεραν, αφενός ότι τέτοια φαινόμενα παρουσιάζονται περισσότερα απ' ότι στο παρελθόν, αφετέρου υπάρχει και μια νέα τακτική. Των οδηγών  που παραδέχονται  την υπαιτιότητά τους, ζητούν κατανόηση από τον "αντίδικο",  υπόσχονται ότι θα καλύψουν τη ζημιά, χωρίς τη μεσολάβηση ασφαλιστικών εταιριών κι έπειτα, εξαφανίζονται. "Ευτυχώς πάντως αυτά δεν συμβαίνουν σε σοβαρά συμβάντα, στα οποία εξ αρχής επιλαμβάνεται η αστυνομία" προσθεσαν οι ίδιοι κύκλοι.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

 

Διαβάστε επίσης