Πάτρα: Με "πεσκέσια" πληρώνουν ασθενείς το γιατρό τους - Έχουν περάσει στην ανταλλακτική οικονομία

και ...ζαρζαβατικά αντί για φακελάκι

Κοτόπουλα, τενεκέδες λάδι, χορτόπιτες, γαλακτομπούρεκα  και εσπεριδοειδή είναι τα είδη που συναντά κανείς σε ιατρεία της Πάτρας, καθώς έχουν επιστρέψει στην …ανταλλακτική οικονομία.

 Και δεν πρόκειται για "πεσκέσι" στα δημόσια ιατρεία, αλλά για τρόπο ανταπόδοσης ορισμένες φορές, σε ιδιωτικά ιατρεία, όταν οι ασθενείς αδυνατούν  να πληρώσουν το γιατρό τους.

"Αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και την επίσκεψη" έλεγε στο "tempo24.gr"  γιατρός περιγράφοντας τι συμβαίνει καθημερινά στο ιατρείο του που δέχεται μεγάλο αριθμό ασθενών.  

Τρεις στους δέκα ασθενείς, σύμφωνα με τον ίδιο, δυσκολεύονται  να ανταποκριθούν οικονομικά κι επειδή δεν αισθάνονται άνετα να πάνε στο γιατρό,  χωρίς να πληρώσουν κουβαλούν μαζί τους ό,τι ο καθένας διαθέτει.

"Πληρωνόμαστε με πίτες και γλυκά" σχολίαζε συνάδελφός του, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι ουδείς γιατρός αρνείται ιατρική πράξη , λόγω αδυναμίας πληρωμής του ασθενούς.

Η ανταλλακτική οικονομία σταδιακά αντικαθιστά και τα …φακελάκια στα δημόσια νοσοκομεία. Τενεκέδες λάδι, σφάγια,  φρούτα, οπωροκηπευτικά, άνθη και φυτά είναι ορισμένα από τα είδη που έχουν αντικαταστήσει το "δώρο" στο γιατρό.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ