Ζημιές σε πέντε χωριά από το 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία – Κλειστά και αύριο τα σχολεία – Κανένα πρόβλημα στον αρχαιολογικό χώρο του Επικούρειου Απόλλωνα

Τι λέει στο tempo24.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος

Ζημιές σε πέντε χωριά κοντά στο επίκεντρο, προκάλεσε ο χθεσινοβραδινός σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ηλεία, με τα περισσότερα προβλήματα να επικεντρώνονται στο χωριό Φρίξα.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε παλαιότερες κατοικίες και είναι στατικού χαρακτήρα, ενώ σε νεότερης χρονολογίας σπίτια οι ζημιές εστιάζονται κυρίως στην τοιχοποιία.

Όπως τόνισε στο tempo24.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και με κλιμάκια ξεκίνησε άμεσα τους ελέγχους στα κτίρια και τις κατοικίες, ενώ δόθηκε η εντολή να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, κάτι που θα γίνει και αύριο Τετάρτη».

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, «επισημάναμε στους κατοίκους να είναι πολύ προσεκτικοί μέχρι να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο και τους ενημερώσαμε πως αν υπάρχουν αρκετές ζημιές στα σπίτια τους, καλό θα ήταν να φιλοξενηθούν κάπου αλλού».

Έγινε ένας πρώτος έλεγχος των σχολείων και των δημόσιων κτιρίων, ενώ υπήρξε άμεση επικοινωνία της Περιφέρειας με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) και αύριο αναμένεται να καταφθάσει κλιμάκιο για να γίνει πλήρης έλεγχος.

Όσον αφορά τον Αρχαιολογικό Χώρο του Επικούρειου Απόλλωνα, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με τον επιβλέποντα του έργου, δεν φαίνεται να έχει προκληθεί κάποια ζημιά.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο

Κλειστά και αύριο 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν τα σχολεία σε Νέα Φιγαλεία - Ζαχάρω - Κρέστενα - Καλλιθέα - Ανδρίτσαινα.

Μετά και τον αυριανό επίσημο έλεγχο από το κλιμάκιο, θα αποφασιστεί για το ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά ή αν θα ανοίξουν όλα και πάλι από Πέμπτη.

Οι μετασεισμοί

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί. Όλοι είναι από 2 Ρίχτερ μέχρι και τον μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από τους σεισμογράφους να μην ξεπερνά τα 3,2 ή 3,3 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί πως το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά, όμως συστήνουν προσοχή, όπως πάντα για τα επόμενα 24ωρα.

Διαβάστε επίσης