Θρήνος στην κηδεία του 8χρονου Νικόλα Σταμ. Λάσκαρη που κάηκε ζωντανός - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΈΩΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΊΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

(Στην κηδεία του μικρού Νικόλα παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης)

Πόνος και απέραντη θλίψη στην κηδεία του 8χρονου Νικόλα Σταμ. Λάσκαρη, το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιτεών. Το αγγελούδι αποχαιρέτισαν γονείς Σταμούλης Λάσκαρης και Αμαλία Παπαστεργίου, η αδελφή του Μελίνα - Αθηνά, φίλοι, συγγενείς και συμμαθητές με λουλούδια και δάκρυα που χάραξαν τα πρόσωπα όλων όσοι έσπευσαν να του απευθύνουν το τελευταίο αντίο. Τραγικές φιγούρες επίσης οι παππούδες Νικόλαος και Αθηνά Λάσκαρη και Λάζαρος και Μαρία Παπαστεργίου. 

 

 

Το στεφάνι του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Η Δημοτική Αρχή είχε εκδώσει ανακοίνωση εκφράζοντας την οδύνη της για τον άδικο και τραγικό χαμό του μικρού Νίκου που φιλοξενούνταν στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου. "Μαζί με τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, θα σταθούμε αρωγοί της σε αυτές τις δύσκολες ώρες", ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμος. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο άτυχος 8χρονος, παιδί με ειδικές ανάγκες κάηκε ζωντανό μέσα στο σπίτι των παππούδων του στις Εργατικές Κατοικίες Ιτεών. Σύμφωνα με τις έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από θερμαντικό σώμα που υπήρχε μέσα στο δωμάτιο του 8χρονου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι χνουδωτά παιχνίδια ήρθαν σε επαφή με τη σόμπα και άρπαξαν γρήγορα φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στο δωμάτιο κάνοντας τον μικρό Νικόλα που ήταν παιδί με ειδικές ανάγκες να σαστίσει και να τα χάσει. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η  γιαγιά του, ο σύζυγός της έφτιαχνε καφέ, μύρισε καπνό, μπήκε στο δωμάτιο του παιδιού και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Προσπάθησε να βγάλει το παιδί αλλά υπέστη εγκαύματα και δεν τα κατάφερε. Πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί είχε μπει κάτω από το κρεβάτι του προσπαθώντας να γλιτώσει. Τελικά δεν τα κατάφερε. 

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, μέσα στο σπίτι βρισκόταν εκτός από τον παππού και την γιαγιά του 8χρονου και η αδελφή του, η οποία είναι καλά στην υγεία της. 

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, όμως οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν πρόλαβαν να ανασύρουν το παιδί ζωντανό.

Οι γονείς του 8χρονου απουσίαζαν απο το σπίτι, καθώς η μητέρα του εργάζεται στη Ζάκυνθο και ο πατέρας βρισκόταν στην Αθήνα.

Στην κηδεία παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χαροκόπος. 

 

 

 

Διαβάστε επίσης