Ξέμειναν από βηματοδότες τα Νοσοκομεία της Πάτρας-Χάος στις καρδιολογικές κλινικές-Διακομιδές μέχρι και στα Ιωάννινα!

εκ παραδρομής ή εκούσια η μείωση της τιμής παραλαβής;-αδυνατουν να καλυψουν τις αναγκες οι αντιπρόσωποι

Ξέμειναν από βηματοδότες τα Νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήδη έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» φέρεται να υπάρχει μόνο...ένα "κομμάτι" για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Και όπως όλα δείχνουν, το πρόβλημα θα διογκωθεί, μιας και οι αντιπρόσωποι των εταιρειών έχουν ήδη σταματήσει να ανταποκρίνονται στις παραγγελίες αφού το Παρατηρητήριο Τιμών της Εθνικής Επιτροπής Προμηθεών καθόρισε τιμή για την προμήθεια των βηματοδοτών, η οποία είναι απαγορευτική για τις εταιρείες και τους αντιπροσώπους που δεν ανταποκρίνονται στις παραγγελίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του tempo24.gr ένας βηματοδότης που κατά μέσο όρο κόστιζε εδώ και πολλά χρόνια 4.000 ευρώ, επωλείτο μέχρι πρότινος στην τιμή περίπου των 800 ευρώ, τιμή στην οποία ανταποκρίνονταν οι εταιρείες

Σύμφωνα με την τιμή η οποία καθορίστηκε από το Παρατηρητήριο, θα πρέπει από εδώ και στος εξής ο ίδιος βηματοδότης να πωλείται αντί 400 ευρώ, τιμή που όπως διαμηνύουν οι εταιρείες είναι απαγορευτική για την πώλησή του.

Έτσι, οι γιατροί στις καρδιολογικές κλινικές και των δύο μεγάλων Νοσοκομείων της Πάτρας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς εκτός Πατρών, με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, υπήρχε δυνατότητα να γίνονται διακομιδές στον «Άγιο Ανδρέα» προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Όμως, και στο δεύτερο Νοσοκομείο εξαντλήθηκαν τα λιγοστά αποθέματα, με αποτέλεσμα να γίνονται διακομιδές ακόμη μκαι στα Ιωάννινα, ή οπουδήποτε αλλού υπάρχουν ακόμη διαθέσιμοι βηματοδότες.

Τμήμα του επιστημονικοιύ προσωπικού αποδίδει την τιμή προμήθειας βηματοδοτών από την αρμόδια επιτροπή σε λάθος.

Υπάρχει ωστόσο και η εκτίμηση οτι η επιλκογή της συγκεκριμένης τιμής έγινε για λόγους πρριορισμού των δαπανών.

Οτι από τα δύο και να ισχύει οι ελλείψεις βηματοδοτών σηματοδοτούν κινδύνους για την υγεία ανθρώπων μιας και η ανάγκη εμφύτευσης προκύπτει σε έκτακτα περιστατικά 

Διαβάστε επίσης