Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών για να "σωθούν" οι ακτές από Κόρινθο μέχρι Ρίο

Υπεγράφη η σύμβαση ύψους 5,5 εκ. ευρώ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η διάβρωση των ακτών, ένα από τα μεγαλύτερα και σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, που είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε όλη την ακτογραμμή του Δήμου Αιγιαλείας και απασχολούσε κατοίκους και φορείς,φαίνεται έτσι να οδεύει προς τη οριστική επίλυσή του.

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Πανεπιστημίου Πατρών για την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης ύψους 5,5 εκ ευρώ για την διάβρωση των ακτών. 

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Μάιο και η ακτίνα θαλάσσιας ακτογραμμής, περιλαμβάνει το τμήμα από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

 

‘’΄Η εξέλιξη αυτή είναι ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Οι συνεχείς επαφές μας και επισκέψεις μας τόσο στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, όσο και στον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, απέφεραν καρπούς. Το αίτημά μας για ολοκληρωμένη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών, όχι μόνο εισακούστηκε, αλλά δρομολογείται τάχιστα" αναφέρει ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος για να προσθέσει "Το υπουργείο Υποδομών εξασφάλισε από εθνικούς πόρους το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση μίας μελέτης για όλη την ακτή της Βόρειας Πελοποννήσου στα όρια του Κορινθιακού Κόλπου, δηλαδή από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου΄΄

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, από το πρωί ως το απόγευμα, βρέθηκε στην Αιγιάλεια ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Δήμας, ο οποίος, μαζί με τους συνεργάτες του, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αιγιαλείας αλλά και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλο, πραγματοποίησαν αυτοψία σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν πληγεί από το φαινόμενο της διάβρωσης, δηλαδή από Αιγείρα μέχρι Λαμπίρι, κάνοντας γνωστό πως στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχει καταθέσει στο υπουργείο τα αποτελέσματα της καταγραφής, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι αναθέσεις στα μελετητικά γραφεία. ΄΄Εκτιμούμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ότι σε λιγότερο από μία διετία θα έχει προχωρήσει και η ένταξη των εργασιών, που θα προβλέπει η συνολική μελέτη, στο ΕΣΠΑ, ώστε να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στις ακτές μας΄΄, ανέφερε ακόμη ο δήμαρχος, εμφανώς ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή.

Διαβάστε επίσης