Μόνο στο tempo24.gr - "Άκουσα τον θόρυβο και φώναξα ... Έκρηξη!" - Η συγκλονιστική περιγραφή της Πατρινής Ευρώπης Κατσαούνη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη!

"Έχω βαρεθεί να προσέχω. Τώρα έχω αρχίσει να φοβάμαι"!
Η φωτογραφία λίγες ημέρες πριν από το σημείο στο οποίο έγινε η έκρηξη!

Στο σπίτι της στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζει τα τελευταία χρόνια μαζί με το σύζυγό της, βρισκόταν την ώρα της έκρηξης η Πατρινή εικονολήπτρια Ευρώπη Κατσαούνη. 

Η Ευρώπη μιλά αποκλειστικά στο tempo24.gr για την ώρα της μεγάλης εκρηξης κοντά στην Αγιά Σοφιά εκεί που πριν από μερικές ημέρες είχε σταθεί για να βγάλει... φωτογραφία! 

"Ήμουν σπίτι μου και κάποια στιγμή ακούω έναν εκκωφαντικό θόρυβο! Φωνάζω στον άνδρα μου... ΕΚΡΗΞΗ!". μας περιγράφει η Ευρώπη λίγες μόνο ώρες μετά το μακελειό με τους νεκρούς στην Κωνσταντινούπουλη. 
Ο άνδρας της είναι δημοσιογράφος στο κρατικό γερμανικό κανάλι. Εκεί εργάζεται και η Πατρινή εικονολήπτρια ως freelancer. "Μας πήρε λίγα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί μέχρι που αρχίσαμε τη δουλειά για το κανάλι. Τελικά η έκρηξη ήταν στο Σουλτάν Αχμέτ, στην πλατεία της Αγιας Σοφίας το πιο τουριστικό μέρος της πόλης. Πριν από λίγες μέρες ήμουν εκεί και έβγαζα φωτογραφίες...". 

Η συνομιλία μας με την Πατρινή συναδέλφου γίνεται μετ εμποδίων, λόγω του πανικού που επικρατεί στις περιοχές όπου κυρίως διαμένουν ξένοι αλλά και λόγω της δουλειάς του ζευγαριού που μετέδιδαν Live τα γεγονότα λεπτό προς λεπτό στο γερμανικό κανάλι. 

Όπως εξηγεί στο tempo24.gr, οι Έλληνες φοβούνται πολύ αλλα και όλοι οι ξένοι που μένουν και εργάζονται στην Κωνσταντινούπολη για πολλούς λόγους. Τα μηνύματα που έλαβε η Ευρώπη από συγγενείς και φίλους στην Πάτρα ήταν εκατοντάδες. Ήθελαν όλοι να μάθουν αν είναι καλά. Αν δουλεύει, αν βρίσκεται εκεί... "Έχω βαρεθεί να προσέχω. Τώρα έχω αρχίσει να φοβάμαι"! μας λέει η Πατρινή εικονολήπτρια, με ταραγμένη φωνή. 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διαβάστε επίσης