Πάτρα: Καζάνι που βράζει η κοινωνία για το ασφαλιστικό - Με κινητοποιήσεις στα Δικαστήρια ξεκινά η εβδομάδα

"αναβει φωτιές" η μεταρρύθμιση

Φωτιές στο σύνολο της κοινωνίας ανάβει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό. Από σήμερα ξεκινούν κινητοποιήσεις οι δικαστικοί, ενώ την Τρίτη παίρνουν τη σκυτάλη οι δικηγόροι και έπεται συνέχεια.

Με προβλήματα θα ξεκινήσει η εβδομάδα για τα Δικαστήρια της Πάτρας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις με αφορμή τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Οπως έχει ανακοινωθεί από σήμερα  Δευτέρα  οι δικαστικοί  υπάλληλοι θα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από 9  το πρωϊ μέχρι 11  το μεσημέρι μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια εμπόδια στην πραγματοποίηση δικών, αλλά και στην γενικότερη λειτουργία των δικαστηρίων.

Δυναμικές και ακραίες κινητοποιήσεις που φτάνουν μέχρι και το "λουκέτο" στο Δικαστικό Μέγαρο, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας το πρωί της Παρασκευής. Αποφασίσαν να ξεκινήσουν από αύριο τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους.

Ο κλάδος των νομικών "βράζει" και αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις από αύριο εν αναμονή και της απόφασης της ολομέλειας που θα έχει στα χέρια της, τις προτάσεις των κατά τόπους συλλόγων. 

Επί ποδός για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες, όπως τονίζουν θα είναι ''χωρίς προηγούμενο'', παρά την δραματική μείωση του αριθμού των αγροτών τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα. Για την Πέμπτη, οι αγρότες της Αιγιάλειας έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Πατρών - Κορίνθου στοπ ύψος του Σελινούντα. Αντιστοίχως ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες σε Δυτική Αχαϊα και Πύργο.

Και οι ένστολοι προστίθενται στις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στο νέο Ασφαλιστικό.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ομοσπονδίες αστυνομικών πυροσβεστών και λιμενικών , αναφέρουν ότι θα συνεδριάσουν τα διοικητικά τους συμβούλια την 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για συγκεκριμένες αγωνιστικές δράσεις, οι οποίες θα καθοριστούν με βάση το αποτέλεσμα συναντήσεων με τις πολιτικές ηγεσίες των Σωμάτων και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ταυτόχρονα ζητούν από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να ενημερώσουν τα συνδικαλιστικά σωματεία του κλάδου για τις προτάσεις και τις θέσεις τους και επιπλέον αιτούνται ακροάσεως των αρμοδίων επιτροπών της Βουλής.

Διαβάστε επίσης