Δύο κρούσματα ελονοσίας στο Μετόχι Αχαΐας - Η ανακοίνωση στο Κέντρο Υγείας που "τρόμαξε" τους πολίτες - Τι λέει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

"Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, έχουν αντιμετωπιστεί"

Η συγκεκριμένη ανάρτηση βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και αφορά κρούσματα ελονοσίας στο Μετόχι. 

Όπως είπε στο tempo24.gr, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, πρόκειται για δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε γυναίκες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαροκόπο, οι δύο γυναίκες, μια Ελληνίδα και μια αλλοδαπή, νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ενώ ήδη έχουν πάρει εξιτήριο και βρίσκονται στα σπίτια τους, καλά στην υγεία τους.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, μας ενημέρωσε πως οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας έχουν ήδη ξεκινήσει τους ψεκασμούς, ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές που έχουν πρόβλημα πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν ψεκασμούς την Πέμπτη στους Αλισσούς.

Ενώ από την πλευρά του δήμος δυτικής Αχαΐας για πρώτη φορά, εφαρμόζει πρόγραμμα ψεκασμών το οποίο ξεκινά από αύριο Δευτέρα.

Μάλιστα οι πρώτοι ψεκασμοί θα γίνουν στο Μετόχι.

 

Διαβάστε επίσης