Απροστάτευτα τα σχολεία της Αχαΐας - Πολλά περιστατικά με εξωσχολικούς, καταγγέλει η Α' ΕΛΜΕ - Το χρονικό της επίθεσης με σπρέι πιπεριού σε μαθητές

Καταδικάζουν το περιστατικό

Την έντονη αντίδραση της Α' ΕΛΜΕ Αχαίας προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε χθες, όπως έγραψε πρώτο το tempo24.gr, με την γυναίκα που κατήγγειλε πως την μπουγέλωσαν και της έριξαν κροτίδα, μαθητές και αποφάσισε να πάει στο σχολείο να τους ζητήσει το λόγο και εκεί τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ καταδικάζουν το περιστατικό το οποίο είναι το πιο πρόσφατο από τα πολλά περιστατικά με εξωσχολικούς, καταγγέλλοντας πως τα σχολεία μας είναι απροστάτευτα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε σχολείο της περιοχής ευθύνης μας, το οποίο προστίθεται σε μια αλυσίδα ανάλογων τέτοιων συμβάντων το τελευταίο διάστημα.

Είναι απαράδεκτο, άτομο από το εξωσχολικό περιβάλλον αφενός να εισβάλει στο χώρο του σχολείου, να απειλεί μαθητές και να κάνει χρήση όπλου (σπρέι πιπεριού) κατά  μαθητών και  καθηγητή και αφετέρου να  μηνύει μαθητή και τον Διευθυντή του σχολείου, ενεργοποιώντας διαδικασίες αυτοφώρου, σύροντας τους ως κοινούς εγκληματίες στα κρατητήρια, στη σήμανση και στα δικαστήρια.

Τα σχολεία μας, τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς  θα  τους  προστατέψει  κανείς; 

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να προστατέψει τα σχολεία μας τόσο με επί πλέον νομικές διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται  το εν γένει παιδαγωγικό περιβάλλον (όπως η ηρεμία και η παιδαγωγική λειτουργία στο σχολικό χώρο),  όσο και με την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού. 

Ζητούμε:

Α) Να προσληφθούν  άμεσα σχολικοί φύλακες, για  την προστασία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί), πριν να είναι αργά και βρεθούμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Β)  Να γίνουν οι αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις που να προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς στην άσκηση των διδακτικών, εκπαιδευτικών και διοικητικών καθηκόντων τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στη σχολική κοινότητα, στον Διευθυντή, στο Σύλλογο Διδασκόντων και στους μαθητές".

 

Το χρονικό 

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας 8/5/2017 στο προαύλιο λυκείου της Πάτρας, την ώρα που σχολούσαν οι μαθητές και η κατάληξη ήταν η 40χρονη, οι μαθητές, μία καθηγήτρια και ο διευθυντής να φτάσουν στο 3ο αστυνομικό τμήμα και οι 3 μαθητές να πάνε και στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένει κοντά στο σχολείο, υπέβαλλε μήνυση στον 18χρονο μαθητή (και για εξύβριση) καθώς και στον 57χρονο διευθυντή του Λυκείου ενώ ο μαθητής με τη σειρά του υπέβαλλε μήνυση στην γυναίκα.

Τόσο ο νεαρός μαθητής της Γ’ λυκείου όσο και η 40χρονη γυναίκα αφέθηκαν ελεύθεροι και θα κληθούν αυτοβούλως ενώπιον του Εισαγγελέα το πρωί της Τετάρτης. Ως εκ τούτου, αίρεται η κράτηση τους.

Αναφορικά με τον Διευθυντή του σχολείου, τον οποίο και κατηγορεί η 40χρονη ότι δεν φρόντισε για την συγκράτηση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αφέθηκε ελεύθερος από την πρώτη σχεδόν στιγμή ενώ σχηματίστηκε δικογραφία που θα σταλεί στον Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι το σπρέι που βρέθηκε στην κατοχή της γυναίκας, κατασχέθηκε από την αστυνομία μιας και θεωρείται παράνομο και αδίκημα η κατοχή και χρήση του.

Διαβάστε επίσης