Πάτρα: "Στ' άρματα" ... οι καρναβαλιστές και παρέλαση τον Μάιο! Έτσι σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν τα γκρουπ που "ξεσπιτώνει" ο δήμος από τις αποθήκες του ΑΣΟ - Η επιστολή στον Δήμαρχο

ΤΗΝ ΠΈΜΠΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

H μετατροπή εγκαταστάσεων Α.Σ.Ο σε εκθεσιακό χώρο, που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, ξεσήκωσε τους καρναβαλιστές, τα γκρουπ των οποίων, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις για τις εργασίες κατασκευής των αρμάτων τους αλλά και των προβών τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, μέλη περίπου 60 γκρουπ που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις, προγραμματίζουν να συναντηθούν την Πέμπτη σε κεντρικό μαγαζί της πλατείας Γεωργίου, ώστε να συζητήσουν τις εξελίξεις αλλά και τον τρόπο που θα εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, αφού δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η σκέψη που επεξεργάζονται είναι η πραγματοποίηση μιας παρέλασης - διαμαρτυρίας με τα άρματα η οποία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Παπαφλέσσα - Κορίνθου - Πλατεία Γεωργίου.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της παρέλασης, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα του Μαΐου. 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΆΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΈΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ: 


Κύριε Δήμαρχε,
            Όπως ενημερωθήκαμε από τρίτους, στην σημερινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου έχετε θέσει σαν θέμα την αλλαγή χρήσης και αξιοποίηση του ΑΣΟ. Σαν πληρώματα του ΑΣΟ, θέλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.       Να σας γνωστοποιήσουμε ότι ο ΑΣΟ παραχωρήθηκε για να στεγαστούν τα πληρώματα που κατασκευάζουν άρματα, επί Αντιδημαρχίας Γ. Ζαφειρόπουλου. Σήμερα στον χώρο αυτόν στεγάζονται και δημιουργούν 25 καρναβαλικά πληρώματα. Στο Καρναβάλι του 2017, από τον ΑΣΟ βγήκαν στην παρέλαση 25 άρματα και κατασκευές δρόμου.
2.       Όλα αυτά τα χρόνια που χρησιμοποιούμε τον ΑΣΟ, καθαρίζουμε, συντηρούμε και παρεμβαίνουμε βελτιωτικά είτε με δικά μας έξοδα στον ιδιαίτερο χώρο μας, είτε στον κοινόχρηστο χώρο σε συνεργασία με τον Δήμο. Έχουμε καταφέρει, με μεγάλο αγώνα, να επικρατούν σήμερα εκεί αξιοπρεπείς συνθήκες.
3.       Στον ΑΣΟ στεγάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία που εκτός από τα υλικά που μας παρέχει ο οργανισμός (περίπου το 10% των συνολικών υλικών που χρησιμοποιούμε) το υπόλοιπο ποσό το καταβάλλουμε οι ίδιοι.
4.       Η συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο, μας έχει δώσει τη δυνατότητα της συνεργασίας μεταξύ μας, της ανταλλαγής τεχνικών και πληροφοριών που βελτιώνουν τις κατασκευές μας, της αλληλοβοήθειας με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.
5.       Μέσα στον χώρο υπάρχουν τα εργαλεία μας, οι κατασκευές μας και οι πλατφόρμες μας. Επίσης υπάρχουν παλιότερες κατασκευές που ανασκευάζονται και χρησιμοποιούνται εκ νέου.
          Μετά από όσα αναφέραμε, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας, πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε σχεδιασμό διαφορετικό για τον χώρο του ΑΣΟ, όφειλε τουλάχιστον να μας ενημερώσει. Κυρίως όμως όφειλε πριν κάνει τα νέα σχέδιά του να απαντήσει στο καίριο ερώτημα που προκύπτει: Τι θα γίνει με τα πληρώματα του ΑΣΟ; Ποια πρόβλεψη έχει ληφθεί και γιατί κε Δήμαρχε, δεν μας ενημερώσατε, όπως είχατε δεσμευτεί σε παλαιότερη συνάντησή μας;
            Ως Καρναβαλιστές, ερασιτέχνες δημιουργοί και πολίτες αυτής της πόλης, δεν μας βρίσκει αντίθετους το σχέδιο αξιοποίησης του ΑΣΟ, το οποίο θα προσφέρει και στη συνοικία και στην πόλη. Θεωρούμε, βέβαια, ότι σε αυτόν τον σχεδιασμό θα έπρεπε να είχαν χωρέσει τα πληρώματα και οι δημιουργίες τους, που για χρόνια έχουν αναβαθμίσει και το καρναβάλι και τον πολιτισμό της πόλης. Αν όμως περισσεύουμε, τότε πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε ενέργεια, θα πρέπει να μας διασφαλίσετε χώρο που να διαθέτει τουλάχιστον τις εξής προδιαγραφές: να είναι κλειστός, να μπορούμε να αποθηκεύουμε τα εργαλεία μας και τις κατασκευές μας ασφαλώς, να διαθέτει πόρτα αντίστοιχη με αυτήν του ΑΣΟ, ώστε να μπορούν να βγουν τα άρματά μας, να έχει διέξοδο σε δρόμο που να χωράει τα άρματα να κυκλοφορήσουν και τέλος να είμαστε όλοι μαζί.
             Ευελπιστούμε ότι έχετε λύση στο πρόβλημα των πληρωμάτων και σας διέφυγε να μας ενημερώσετε.
 
                                                            ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΟ
ΠΛΗΡΩΜΑ 11 ΜΙΚΡΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ           ΠΛΗΡΩΜΑ 94 ΨΩΜΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 15 ΡΟΥΝΤΟΣ ΤΑΚΗΣ                     ΠΛΗΡΩΜΑ 97 ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 31 ΠΕΤΡΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ               ΠΛΗΡΩΜΑ 105 ΑΝΤΥΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 40 ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ       ΠΛΗΡΩΜΑ 106 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ 
ΠΛΗΡΩΜΑ 53 ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ             ΠΛΗΡΩΜΑ 113 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 60 ΚΡΙΤΣΩΝΗΣ ΚΩΣΤΗΣ                ΠΛΗΡΩΜΑ 120 ΜΑΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 62 ΦΑΚΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ            ΠΛΗΡΩΜΑ 128 ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 165 ΔΕΠΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ               ΠΛΗΡΩΜΑ 191 ΤΡΥΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 78 ΧΕΙΝΟΠΩΡΟΣ ΤΑΚΗΣ               ΠΛΗΡΩΜΑ 222 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 86 ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΡΗΣ                    ΠΛΗΡΩΜΑ 183 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΛΗΡΩΜΑ 80 ΖΑΒΕΡΔΑΣ ΜΑΚΗΣ                   ΠΛΗΡΩΜΑ 186 ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ   
ΠΛΗΡΩΜΑ 90 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 

Διαβάστε επίσης