Πάτρα: "Κατέβασαν" κάμερα ασφαλείας για να κλέψουν αυτοκίνητο και Μίνι Μάρκετ - ΒΙΝΤΕΟ

Στην Οδό Ηρακλέους στην Εγλυκάδα

Ξεπέρασε κάθε όριο η δράση ανήλικων Ρομά, στην περιοχή της Εγλυκάδας, που έχουν γίνει ο "φόβος και ο τρόμος" για κατοίκους και καταστηματάρχες.

Συμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, πρόκειται για ομάδα πέντε ανηλίκων που διαμένουν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου και σε καθημερινή βάση διαπράττουν κλοπές και διαρρήξεις, σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα. Μάλιστα έχουν καταγραφεί πολλές φορές από το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας Μίνι Μάρκετ που δραστηριοποείται στην οδό Ηρακλέους και τα στοιχεία τους έχουν δοθεί στην Αστυνομία.

Το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα, ο ιδιοκτήτης του Μίνι Μάρκετ, είδε από το σπίτι του όπου βρισκόταν, να διακόπτεται το σήμα μετάδοσης των καμερών. "Άγνωστοι" δράστες την είχα καταστρέψει, με σκοπό να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους, την στιγμή που θα έκαναν και πάλι "έφοδο" στο κατάστημα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο στόχαστρο της σπείρας, "έπεσε" το αυτοκίνητο του, που ήταν σταθμευμένο έξω από το μαγαζί του. Αφού το διέρρηξαν πήραν ότι χρήματα βρήκαν στο εσωτερικό του και τράπηκαν σε φυγή.

Όπως καταγγέλει στο tempo24.gr, ενημέρωσε για το περιστατικό της διάρρηξης στο όχημα του την Αστυνομία, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το βράδυ, οπότε και  σημειώθηκε η καταστροφή της κάμερας, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν στο σημείο, κάνοντας απλή καταγραφή του συμβάντος, όπως υποστηρίζει το θύμα, παρά το γεγονός πως τους υπέδειξε τους δράστες. "Η αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά την καλούμε δεν έρχεται δεν υπάρχουν περιπολίες τίποτα.Πότε δεν ήταν έτσι η αστυνομία", δηλώνει.

Όπως έχει γραφτεί επανειλημμένα και έχει αναδειχθεί μέσω των ρεπορτάζ  του tempo24.gr, η εγκληματικότητα στην περιοχή που γειτνιάζει με τον καταυλισμό των Ρομά στον Ριγανόκαμπο, τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η δράση των γνωστών αγνώστων στην περιοχή, επεκτείνεται και σε επιθέσεις διερχόμενων αυτοκίνητων από το σημείο, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που τοποθετούνται εμπόδια στο δρόμο, προκειμένου να ακινητοποιηθούν τα οχήματα και στη συνέχεια να δράσουν σε βάρος οδηγών και επιβατών.

Για τους κατοίκους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι όπως λένε και πριν αναλάβουν οι ίδιοι δράση προκειμένου να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες του, αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ενέργειες του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, για το θέμα των Ρομά.

Πάγιο αίτημα κατοίκων και καταστηματαρχών είναι η μετεγκατάσταση τους από τον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πελετίδης, έχει ζητήσει την παραχώρηση του παλιού σκουπιδότοπου από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο. Αίτημα που έθεσε σε γνώση και του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντηση τους, στο Δημαρχείο της Πάτρας τη Μεγάλη Τρίτη.

Στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Εκπολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και κατοίκων του Ανατολικού διαμερίσματος, με θέμα τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο.

peletidis_eglukada_tempo24.gr_.jpg

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστα Πελετίδης, ανέφερε ότι «η Δημοτική Αρχή, από τον Ιούνη του 2015, έχει θέσει στην κυβέρνηση το αίτημα, η έκταση του παλιού σκουπιδότοπου, να φύγει από περιουσιακό στοιχείο του Υπερταμείου (ΤΑΙΠΕΔ), να μην παραδοθεί προς εκποίηση (πώληση), να παραχωρηθεί άμεσα η χρήση του στο Δήμο και στο λαό της Πάτρας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί ενάμιση χρόνο δεν δίνει καμιά απάντηση. Σήμερα –τόνισε ο Δήμαρχος- υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου από την κυβέρνηση.

Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και γι αυτό απαιτείται αποφασιστικότητα. Θα έχουμε συνεργασία και όλοι μαζί θα το διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε. Στόχος των κινητοποιήσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, με πολύ πράσινο και χώρο για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες»

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε και η πραγματοποίηση μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης, από τους παρακάτω Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Ανατολικού Τομέα, που συμμετείχαν σε αυτήν

-Αγίας Αλεξιώτισσας

-Αγνάντι

-Αρόης

-Γηροκομείου

-Ειρήνης και Φιλίας

-Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας

-Μακρυγιάννη

-Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδας

-Μπεγουλακίου

-Παναγίας Αλεξιώτισσας

-Περιβόλας

-Προφήτη Ηλία

-Ριγανόκαμπου

-Έκφραση Εγλυκάδας

-Σαμακιά.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης