Ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής της Αγυιάς για την απομάκρυνση των κεραιών

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων ​

Κατόπιν ερευνών της Συντονιστικής Επιτροπής σχετικά με την εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γιαννίδη 24 στην Έξω Αγυιά οι οποίες λειτουργούν επί 10 συνεχή έτη, η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη:

Α)τις αναλύσεις των ειδικών επιστημόνων που ασχολούνται με τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας,

Β) τις επιπτώσεις στην υγεία σύμφωνα με τις ιατρικές έρευνες,

Γ) τις ψυχολογικές επιπτώσεις από τις εκπομπές των κεραιών στη γειτονιά μας,

Δ) τα περιστατικά καρκίνου σε μικρά παιδιά στη γειτονιά μας τα οποία είτε νοσούν είτε ήδη έχουν φύγει πρόσφατα από τη ζωή, κυρίως από οξεία λευχαιμία ή από όγκο στον εγκέφαλο. Αυτές είναι οι συχνότερες περιπτώσεις καρκίνων που προσβάλλουν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά όταν εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία,

συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των κατοίκων στις 24/4/2017 και ομόφωνα οι κάτοικοι (όπως παρακάτω υπογράφουν) και η συντονιστική επιτροπή ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/4/2017 στο οποίο έχει προγραμματιστεί η συζήτηση για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας και να ζητήσουν από το Σώμα και να διεκδικήσουν:

α) την έμπρακτη συμμετοχή του Δήμου Πατρέων στα ασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζονται να καταθέσουν οι κάτοικοι εμφανιζόμενος ο Δήμος Πατρέων ως ο πρώτος φορέας εναντίον των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και να ακολουθήσουν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής, οι Σύλλογοι των πέντε σχολικών μονάδων και ακολούθως οι κάτοικοι,

β) διεκδικούμε ο Δήμος Πατρέων να γίνει μπροστάρης στην καθαίρεση της κεραίας επανεξετάζοντας την αρχική έγκριση εγκατάστασης που έδωσε στις 23/5/2013 με Αρ.3030/13 καθότι από τότε υπάρχουν διαδοχικές τροποποιήσεις της αρχικής εγκατάστασης και αύξηση του αριθμού των κεραιών από 1 σε 3 και άρα αύξηση στο 3/πλάσιο της ισχύος της. Η χρήση γης στην περιοχή μας είναι αμιγής κατοικία. Δεν χρειάζεται πυκνό δίκτυο κεραιών. Οι οικοδομές είναι στην πλειονότητά τους κατοικίες και έχουν χαμηλό ύψος. Επίσης, η συγκεκριμένη 3/πλή κεραία βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το 75ο Νηπιαγωγείο, το 49ο Δημοτικό Σχολείο, το 13ο Γυμνάσιο, το 9ο Λύκειο, το 4ο ΕΠΑΛ, το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και χώρους αθλοπαιδιών,

γ)Να συνεργαστεί άμεσα με επιστημονικούς φορείς οι οποίοι πιστοποιούνται να κάνουν επιτόπιες μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ώστε όπου οι κάτοικοι θεωρούν ότι απειλούνται από αυτήν, να συμβάλλει στο κόστος αλλά κυρίως στο κύρος και στην αντικειμενικότητα των μετρήσεων. Επίσης, να εκπονήσει ένα σχέδιο απομάκρυνσης των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, νοσοκομεία, γήπεδα, πλατείες και πάρκα, όπου οι κάτοικοι ασκούν καθημερινά το δικαίωμά τους να ζουν σε ασφαλές περιβάλλον.

Τέλος, εμείς οι κάτοικοι της Έξω Αγυιάς πιστεύουμε ότι ο Δήμος Πατρέων και το Δημοτικό Συμβούλιο που εμείς εκλέγουμε πρέπει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες των πολιτών, όταν θίγεται η προσωπικότητά τους, απειλείται η ζωή τους, όταν αυτοί οι αγώνες είναι δίκαιοι και ιδιαίτερα όταν είναι αγώνες ζωής.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για εμάς. Τα παιδιά που ασθενούν στην περιοχή μας ακτινοβολούνται συνεχώς από τις κεραίες της οδού Γιαννίδη 24 και πρέπει εδώ και τώρα να πάψει η λειτουργία της και να καθαιρεθεί.