Βυθίστηκε το ρωσικό πολεμικό πλοίο που συγκρούστηκε με φορτηγό στη Μαύρη Θάλασσα

Στην πυκνή ομίχλη αποδίδεται το ατύχημα

​Ρωσικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό πλοίο βόρεια της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει η Hurriyet Daily News επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά σκάφη και ρυμουλκά μετά τη σύγκρουση του ρωσικού σκάφους συλλογής πληροφοριών με το φορτηγό, με σημαία Τόγκο, που μετέφερε ζώα.

Σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, διασώθηκαν όλοι οι 78 στρατιώτες από το ρωσικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο βυθίστηκε. «Δύο σκάφη συγκρούστηκαν: ένα ρωσικό, ένα με σημαία Τόγκο. Όλα τα μέλη του πληρώματος και στα δύο πλοία διασώθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Η σύγκρουση έγινε 18 ναυτικά μίλια από την ακτή και οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να οφείλεται στην πυκνή ομίχλη που επικρατεί στην περιοχή.

Το ρωσικό πλοίο είχε κατασκευαστεί στην Πολωνία στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και ξεκίνησε να χρησιμοποιείται το 1970.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση στη θάλασσα 40 χλμ. από τον Βόσπορο, με το σκάφος Ashot-7.

Διαβάστε επίσης