Κράμπες στην εγκυμοσύνη: Να πώς θα απαλλαγείτε από αυτές

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η εγκυμοσύνη έχει βασικά συμπτώματα που μπορεί βέβαια να διαφέρουν από έγκυο σε έγκυο. Ένα από αυτά είναι οι κράμπες. Πολλές έγκυες διαμαρτύρονται γι΄ αυτές γι’αυτό κι εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις συμβουλές τους και  να απαλλαγείτε από αυτές. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι κράμπες στην περίοδο της εγκυμοσύνης οφείλονται συχνότερα στα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα μιας εγκυμονούσας, λόγω της απορρόφησής του από το έμβρυο.

 

Πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε

Τεντώστε τη γάμπα σας πιάνοντας τα δάχτυλα του ποδιού σας, τραβώντας τα προς τα πάνω και κρατώντας όσο μπορείτε το πόδι σας σε ευθεία.

Τεντώστε το πόδι σας στρέφοντας τα δάχτυλα προς τα πάνω και κάνοντας συγχρόνως απαλό μασάζ στην περιοχή.

Το νερό θα σας ανακουφίσει. Πίνετε αρκετό νερό, ώστε ο οργανισμός σας να έχει επάρκεια σε ηλεκτρολύτες και μεταλλικά στοιχεία.

Βάλτε το ασβέστιο στην καθημερινότητά σας. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με ασβέστιο και μαγνήσιο.

Να τρώτε φρέσκα λαχανικά και φρούτα που περιέχουν κάλιο. Οι μπανάνες, τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα βερίκοκα περιέχουν σημαντικές ποσότητες καλίου.

 

Τώρα σε περίπτωση που οι κράμπες είναι επίμονες και δεν σας αφήνουν να ησυχάσετε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να σας καθοδηγήσει στο τι πρέπει να κάνετε.

 

Διαβάστε επίσης