Φτιάξτε ένα υπέροχο προφιτερόλ

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

200 γρ. νερό
40 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. αλεύρι
5 αυγά

Για τη γέμιση

250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη και αρωματισμένη με λίγη βανίλια

Για την επικάλυψη

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το νερό μαζί με το βούτυρο. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει το μείγμα γύρω από την κατσαρόλα και να ξεκινήσει να κάνει μία κρούστα στον πάτο (να τσιγαρίζεται). Βγάζουμε από την κατσαρόλα, απλώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσει. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο μίξερ. Δουλεύουμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία βελούδινη μάζα. Βάζουμε σε ένα κορνέ με μεγάλη μύτη και πάνω σε ένα σίλπατ κάνουμε μπάλες. Ψήνουμε στους 180° για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί προσθέτοντας 2 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε χλιαρή.

Στήσιμο

Αφού έχουν κρυώσει οι μπάλες, τις γεμίζουμε χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με μικρή μύτη και τις στήνουμε στο πιάτο σαν πυραμίδα. Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα χλιαρή και γαρνίρουμε από πάνω με λίγη από τη γέμιση.

Πηγή: botrini.gr

Διαβάστε επίσης