Πάτρα: Πηδούν τα κάγκελα και τρέχουν να κρυφτούν στα φορτηγά! - Με το βλέμμα... στραμμένο στα πλοία για Ιταλία, αναζητούν μια νέα ζωή - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

στο νότιο λιμάνι

Αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά οι μετανάστες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, προσπαθώντας να εισέλθουν στο λιμάνι και να μπουν για να κρυφτούν σε κάποιο από τα φορτηγά που επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία.

Συχνά είναι τα φαινόμενα να κρέμονται από τα κάγκελα για αρκετές ώρες και όταν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, πηδούν στο εσωτερικό του λιμένα και τρέχουν να μπουν στις νταλίκες, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες του tempo24.gr.

metana2-tempo24.jpg

Κρέμονται κυριολεκτικά από τα κάγκελα, κοιτώντας προς τα πλοία που ετοιμάζονται να φύγουν για τη γειτονική χώρα, ευελπιστώντας να "τρυπώσουν" και αυτοί σε ένα καράβι για να αναζητήσουν μια νέα ζωή!

metana3-tempo24_0.jpg

Από τη μέσα πλευρά του λιμανιού, όμως, περιμένουν οι άνδρες Ασφάλειας του λιμανιού και των λιμενικών, οι οποίοι τους απομακρύνουν.

metan2-tempo24_0.jpg

Από την έξω πλευρά πάλι, μόλις δουν αστυνομικό με μοτοσικλέτα ή περιπολικό, τρέχουν να εξαφανιστούν, με κίνδυνο να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα οχήματα, που σε κάποιες περιπτώσεις κινούνται με μεγάλες ταχύτητες.

metan1-tempo24.jpg

metana1-tempo24.jpg

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Διαβάστε επίσης