Πρόγραμμα επιδότησης μέχρι 3.000 ευρώ για θέρμανση με φυσικό αέριο

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεκίνησε επίσημα, το πρόγραμμα επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής με όφελος έως 3.000 ευρώ για μία πολυκατοικία και 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΔΑ Αττικής, το νέο πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά και ισχύει μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, που ανέρχεται στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση ισχύει για όλες τις κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας. Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται ακόμα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος για τη σύνδεσή τους.

Το ύψος επιδότησης είναι κλιμακωτό και διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την ισχύ του λέβητα και διαμορφώνεται ως εξής.

150510_411dc6fbb5-896858782899e1b3.jpg

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης αρκεί να υποβάλλουν αρχικά μία υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα. Για την απόδοση της επιδότησης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας που καθορίζεται με βάση την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης και την έκδοση της άδειας χρήσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.edaattikis.gr, στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης καταναλωτών 1133 και στο κατάστημα της εταιρείας επί της οδού Αμερικής 11, Σύνταγμα.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης