Γαλλία: Τι έκανε η Λε Πεν ένα λεπτό στο παραβάν; ΒΙΝΤΕΟ

Δύο περιστατικά, ωστόσο, ήταν αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις
ΦΩΤΟ REUTERS

Ψήφισε η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος, Μαρίν Λε Πεν, με τα γαλλικά -και όχι μόνο- μέσα ενημέρωσης να έχουν δεκάδες απεσταλμένους στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο για να "καλύψουν" τη στιγμή που η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ψηφίζει.

Οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έχουν ήδη ανοίξει και η Μαρίν Λε Πεν είναι ένα από τα φαβορί για να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (σ.σ. στις 7 Μαϊου), κάτι που πολλά κράτη... τρέμουν, αφού με την ακροδεξιά της ρητορική και τον "ούριο άνεμο" της εκλογικής νίκης Τραμπ και του Brexit, έχει καταφέρει να συσπειρώσει ένα σεβαστό ποσοστό των Γάλλων πολιτών (τουλάχιστον δημοσκοπικά).

Click4more: Γαλλικές εκλογές: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γαλλία για τον Μελανσόν! [pic]

Ήταν δεδομένο, λοιπόν, πως θα κέντριζε το ενδιαφέρον όταν θα πήγαινε να ψηφίσει, όπερ και εγένετο. Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα υπήρχαν πάνοπλοι αστυνομικοί, αλλά και δεκάδες δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο που απαθανάτιζαν κάθε στιγμή.

Δύο περιστατικά, ωστόσο, ήταν αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Πρώτον, η Μαρίν Λε Πεν φαίνεται στο βίντεο να κατευθύνεται προς τα τραπέζια όπου βρίσκονται τα ψηφοδέλτια και των έντεκα συνολικά υποψηφίων (σ.σ. δείτε εδώ τα προφίλ τους), όμως μοιάζει να... αδιαφορεί για τους υπόλοιπους και φαίνεται να παίρνει μόνο δύο ψηφοδέλτια, προφανώς το δικό της και κάποιο άλλο!

Μοιάζει, μάλιστα, να κάνει κάποιες κινήσεις με τα χέρια της, προσπαθώντας ίσως να περάσει... απαρατήρητη η "προτίμησή" της μόνο σε δύο ψηφοδέλτια!

Αμέσως μετά κατευθύνεται στο παραβάν, μέσα στο οποίο παραμένει για περίπου ένα λεπτό, αν και μοιάζει απίθανο να βρέθηκε έστω και για ένα δευτερόλεπτο σε... δίλημμα για το ποιον (ή ποια φυσικά) θα ψηφίσει!

Διαβάστε επίσης