Είμαι έγκυος κι έχω περίοδο: Πόσο ανησυχητικό είναι;

Τι μπορεί να φταίει;

Η καθυστέρηση στην  περίοδο υποδηλώνει ότι μία γυναίκα ίσως είναι έγκυος. Είναι το πρώτο και βασικό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης χωρίς όμως να είναι 100% απαραίτητο. Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν τους πρώτους μήνες ότι είναι έγκυες καθώς συνεχίζουν κανονικά κι έχουν περίοδο. Είναι ανησυχητικό; Τι λένε οι ειδικοί πάνω σε αυτό;

Υπάρχουν όπως αναφέρουν περιπτώσεις γυναικών που βλέπουν αίμα που μοιάζει με αυτό της περιόδου, αλλά αντιλαμβάνονται μετά από λίγο ότι δεν πρόκειται για κανονική περίοδο, αφού κρατάει 1-2 ημέρες ενώ η ποσότητά του είναι πολύ μικρότερη από αυτή της κανονικής περιόδου τους.


Τι μπορεί να φταίει;

Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί απελευθερώνεται μια μικρή ποσότητα αίματος από τη μήτρα η οποία οδηγεί σε μικρή αιμορραγία. Αρκετές φορές συμπίπτει με την ημερομηνία που περιμένει η γυναίκα να αδιαθετήσει γι’ αυτό και θεωρεί ότι είναι κανονική περίοδος.

Βέβαια μικρή ποσότητα αίματος, σύμφωνα με τους γυναικολόγους, μπορεί να προκληθεί μετά από σεξουαλική επαφή. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν δείτε την παραμικρή ποσότητα αίματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

 

Διαβάστε επίσης