Μαλλιά κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ για το συνέδριο- Δεν πέρασε η πρόταση της Γεννηματά

υπερψηφιστηκε η προταση ανδρουλακη για ανοικτο συνεδριο

Σε έντονα συγκρουσιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε ως αντικείμενο την εξέταση της πορείας προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τον προσεχή Ιούνιο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο τέλος διακινήθηκαν δύο αποφάσεις: η μία της πλειοψηφίας που βασίστηκε στην ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, και η άλλη των διαφωνούντων, οι οποίοι ζητούν ένα ανοιχτό συνέδριο. 

Χθες η κ. Γεννηματά παρουσίασε το πλαίσιο της πορείας προς το συνέδριο του Ιουνίου, με την πλειοψηφία να υιοθετεί την ομιλία της ως απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Στον οδικό χάρτη της κ. Γεννηματά αντέδρασαν έντονα οι διαφωνούντες, που εκφράζονται ως επί το πλείστον από τον γραμματέα της Κ.Ε. Στέφανο Ξεκαλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ζητώντας -μεταξύ άλλων- το συνέδριο να γίνει με διευρυμένη βάση κι όχι με τη συμμετοχή μόνο των 3.000 συνέδρων. Στη συνέχεια, αρκετοί από την πλευρά της πλειοψηφίας, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, θεωρώντας πως αυτή είχε ολοκληρωθεί.

Παρά τις αντιρρήσεις του προεδρείου, οι διαφωνούντες παρέμειναν στη συνεδρίαση της Κ.Ε., ζητώντας να τεθεί σε ψηφοφορία η πρότασή τους, η οποία υπογράφεται από τρία μέλη του πολιτικού συμβουλίου και εγκρίθηκε από τους εναπομείναντες στην αίθουσα. Το αποτέλεσμα ήταν να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση με τη διακίνηση δύο αποφάσεων. 

Πάντως, η πλειοψηφία της κ. Γεννηματά δεν αναγνωρίζει την απόφαση που κατάθεσαν οι διαφωνούντες, με πηγές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν τον κ. Ανδρουλάκη και την «ομάδα» του πως επιδιώκει να διαλύσει την προσπάθεια που γίνεται, καθώς και να προειδοποιούν πως δεν θα ανεχθούν παιχνίδια και Δούρειους Ίππους.

Από την πλευρά τους, οι διαφωνούντες εμμένουν στις θέσεις τους και κατηγορούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για λογικές τύπου Ερντογάν. 

Διαβάστε επίσης