Προβάδισμα 7,1 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

δημοσκοπηση

Δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Κάπα Research» που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Βήμα» την Κυριακή, η οποία προβλέπει πεντακομματική Βουλή.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 23,5% έναντι 16,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 7,1 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,8%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6,6%, το ΚΚΕ 5,9%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Εξάλλου, το 3,9% απαντά πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το λευκό / άκυρο φτάνει στο 2%, ενώ το 11,6 δηλώνει αναποφάσιστο και ένα 12,5% απαντά πως δεν θα ψηφίσει.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο, αν γίνονταν σήμερα εκλογές;» το 48% λέει «Νέα Δημοκρατία», και το 22% «ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το 18,5% απαντά «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 31%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 23,5% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο, το εκλογικό σώμα εμφανίζεται απόλυτα διχασμένο ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 47% ζητεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 40,5% τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στην κάλπη.

Τέλος, ως προς την πιθανότητα διενέργειας ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με θέμα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, το 44% τάσσεται κατά, ενώ το 31,5% δηλώνει πως θέλει ένα δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης