Παράταση "ανάσα" για τους δασικούς χάρτες στην Αχαΐα - Εκατοντάδες προσφυγές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, κάνει γνωστό ότι παρατείνεται κατά 45 ημέρες, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τον Δασικό Χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι, για τους μεν κατοίκους εσωτερικού η 25η Μαΐου 2017 ημέρα Πέμπτη, για τους δε κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η 14η Ιουνίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

Η απόφαση της παράτασης ήταν επιβεβλημένη καθώς οι τοπογράφοι μηχανικοί και δασολόγοι που είχαν αναλάβει τις σχετικές διαδικασίες για την υποβολή αντιρρήσεων εκ των πραγμάτων δεν προλάβαιναν μέσα στα στενά χρονιά όρια που έθετε η νομοθεσία.

Την ίδια ώρα πολλοί δήμοι σπεύδουν αυτή την περίοδο με μεγάλη καθυστέρηση να κοινοποιήσουν στην ΕΚΧΑ, τα όρια των σχεδίων πόλεων και οικισμών, τα οποία θα αναρτηθούν και στους δασικούς χάρτες, έτσι ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα που αφορούσαν ιδιοκτησίες οι οποίες είχαν αποτυπωθεί ως δασικές εκτάσεις.

 

Στην Αχαΐα σύμφωνα με πληροφρίες έχουν υποβληθεί πάνω από 600 ενστάσεις

Παράλληλα, οι Δήμοι Πατρέων και Ερυμάνθου μόλις πριν από λίγες ημέρες παρέδωσαν στην ΕΚΧΑ τα όρια σχεδίων πόλεων και οικισμών, ενώ ο δήμος Αιγιάλειας έχει ήδη σπεύσει και ολοκληρώσει αυτή την διαδικασία, γι΄αυτό και εμφανίζονται ήδη στον δασικό χάρτη της Αχαΐας.

Τα Καλάβρυτα επέλεξαν μια διαφορετική οδό, αυτή της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας αναστολή και ακύρωση.

Διαβάστε επίσης