ΝΔ για πλεόνασμα ΕΦΚΑ: Μετέτρεψαν το Υπ. Εργασίας σε Υπ. Αλχημείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας για το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ καυτηριάζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ στην οποία κάνει λόγο για «μετατροπή του Υπουργείου Εργασίας σε Υπουργείο Αλχημείας»

Το Υπουργείο Εργασίας στην προσπάθειά του να πείσει για την επιτυχία και αποτελεσματικότητα του μορφώματος ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου δηλώνει προκλητικά πλασματικό πλεόνασμα λέει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

«Ισχυρίζονται πλεόνασμα αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ ο προϋπολογισμός του για το 2017, παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα που ανέρχεται σε 1,048 δις ευρώ, άρα έλλειμμα για το 1ο τρίμηνο 261.000.000 ευρώ. Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι ο ΕΦΚΑ βελτίωσε τα τρέχοντα οικονομικά του στοιχεία το 1ο τρίμηνο συνολικά κατά 361.000.000 ευρώ έναντι του προϋπολογισμού του» τονίζει ο κ Βρούτσης στην ανακοίνωσή του. 

Η αυθάδεια και το θράσος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λέει η ΝΔ και καλεί το Υπουργείο Εργασίας να συνυπολογίσει τις 120.000 κύριες συντάξεις που εκκρεμούν, τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ, τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς το ΕΤΕΑΕΠ (εισφορές για επικουρική και εφάπαξ), τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΟΑΕΔ, τις διπλές και λάθος εισφορές που έχουν καταλογισθεί στους ασφαλισμένους, τους υποχρεωτικούς συμψηφισμούς που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το 2ο εξάμηνο και τις κάθε είδους υποχρεώσεις προς τρίτους. 

«Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ας αναλογισθούν πόσο κακό κάνουν σε συνταξιούχους και εργαζόμενους» λέει η ΝΔ ενώ τέλος υπενθυμίζει ότι μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Κατρούγκαλος υπόσχονταν αυξήσεις των συντάξεων ενώ 5 μήνες μετά, ανακοινώθηκε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που θα οδηγήσει τις συντάξεις σε νέες μειώσεις. 


Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης