Υπόθεση Μέντζου: «Η αλήθεια θα λάμψει» - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Ποια λάθη και παραλείψεις οδήγησαν σε καθυστερήσεις και προβλήματα στην έρευνα

Περιπλέκεται η υπόθεση δολοφονίας του Νίκου Μέντζου (σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια) μετά τις προχθεσινές δικαστικές εξελίξεις στο πλαίσιο απολογίας στον Ανακριτή Αγρινίου, των δύο συγγενικών προσώπων (άνδρας και γυναίκα) σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, κατόπιν μαρτυρίας.

Τελικά, όπως από χθες έγραψε η «Σ» οι δύο κατηγορούμενοι αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς Εισαγγελέας και Ανακριτής έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγους είτε να προφυλακιστούν, είτε να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Τα δύο άτομα αρνήθηκαν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή τους στη δολοφονία του δασκάλου, ενώ υπέδειξαν και μάρτυρες οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, μπορούν να αποδείξουν τα όσα ισχυρίζονται. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν έχουν ακόμη αποσυρθεί, κάτι για το οποίο θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή, η πατρική οικογένεια του άτυχου δασκάλου, συνεχίζει να ευελπιστεί ότι θα απονεμηθεί δικαιοσύνη και οι δράστες –όποιοι και αν είναι αυτοί- θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και εν συνεχεία βέβαια στις φυλακές.

Ο δικηγόρος της πατρικής οικογένειας Μέντζου, Χριστόφορος Παπαϊωάννου

«Θα κληθούν να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες, οι οποίοι πλέον έχουν βρει το θάρρος να περάσουν την πόρτα του Ανακριτή και να καταθέσουν. Η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη. Θα ήθελα όμως να πω για την συγκεκριμένη υπόθεση, ότι, αντικαθιστούμε και έχουμε αντικαταστήσει δουλειές άλλων οργάνων που έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών και παραλείψεων. Γνωρίζουν οι συγκεκριμένοι που αναφέρομαι. Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την υπόθεση. Πρόκειται ξεκάθαρα για περίπτωση δολοφονίας. Υπάρχουν στοιχεία και η ποινική δίωξη βασίζεται σε αυτά και όχι σε επιθυμίες. Είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα και οι δολοφόνοι θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές. Εμπιστευόμαστε απόλυτα την δικαιοσύνη και ζητάμε να αξιοποιηθούν τα στοιχεία που έχουμε προσκομίσει όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής» υποστήριξε ο δικηγόρος της πατρικής οικογένειας Μέντζου Χριστόφορος Παπαϊωάννου, ο οποίος μίλησε για την υπόθεση στην εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες!

Πηγή: sinidisi.gr