Πάτρα: Παρουσία Αγωνιστών του Αντιδιδακτορικού αγώνα η εκδήλωση του Δήμου - ΦΩΤΟ

για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Με συγκέντρωση και ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ολοκληρώθηκαν οι σημερινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος για τη συμπλήρωση  50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Στην εκδήλωση, που έγινε σε αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Σοφίας, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία εργαζομένων του Δήμου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Αχαΐας, Π. Σκέντζος, ενώ ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης υπήρξε η παρουσία αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στην Πάτρα.

Συγκινητική ήταν μάλιστα, η στιγμή όταν ο Δήμαρχος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε σε δύο παραβρισκόμενους αγωνιστές που είχαν συλληφθεί τις πρώτες ημέρες του πραξικοπήματος και οι οποίοι είχαν κρατηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο και στη συνέχεια εξορίστηκαν. Πρόκειται για τους Αντώνη Πετράτο και Αντώνη Φούντο που μαζί με άλλους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια του αγώνα, από την ορχήστρα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων.

unnamed_12_0.jpg

unnamed_11_0.jpg

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ