Πατρών - Πύργου: Φόβος και τρόμος στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας - Τι κάνουν ανήλικοι επαίτες σε οδηγούς και όχι μόνο - ΦΩΤΟ

Ανήλικα ρομά παίζουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού

Επικίνδυνο… παιχνίδι ανηλίκων σχεδόν καθημερινά στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας. 

Ανήλικα ρομά παίζουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού, ενώ επαιτούν από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που σταματούν στα φανάρια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι γίνονται επιθετικοί όταν οι οδηγοί αρνούνται να τους δώσουν χρήματα. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσούσης στο προφίλ του, ένα περιστατικό που συνέβη σε μια γυναίκα οδηγό είναι ενδεικτικό. Όταν η γυναίκα αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα, τότε οι ανήλικοι χτυπούσαν το αυτοκίνητό της και την έφτυναν! Η κοπέλα στην προσπάθειά της να τα αποφύγει παραλίγο να φύγει με κόκκινο.

fanaria-axagias-gyftoi-dytikanea1-300x169.jpg

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση που σημειώνεται στο συγκεκριμένο σημείο. Οι κίνδυνοι από το «παιχνίδι» των ανηλίκων είναι πολλοί. Το ζητούμενο πέραν των άλλων, είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν αυτά τα παιδιά. Οι ταχύτητες που αναπτύσσονται στην εθνική Πατρών – Πύργου είναι μεγάλες και είναι νωπό ακόμα το περιστατικό του θανάσιμου τραυματισμού της 7χρονης ρομά στην εθνική οδό στο ύψος των Σαγείκων. 

fanaria-axagias-gyftoi-dytikanea2-300x169.jpg

Θα μπορούσε να γίνει κάτι; Κάτοικοι της περιοχής απευθύνονται στη δημοτική αρχή και τις Αστυνομικές αρχές. Περιστατικά επίθεσης ενηλίκων σε ηλικιωμένους που έχουν καταγραφεί στην Αστυνομία είναι επίσης πολλά και οι φωνές διαμαρτυρίες των πολιτών εντείνονται. Υπάρχουν και φωνές που κάνουν λόγο για μια πιο ευαισθητοποιημένη προσέγγιση του ζητήματος, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη ομάδα ανθρώπων.

Βίκυ Αθανασοπούλου

Διαβάστε επίσης