Νεκρός 18χρονος στην αντικυβερνητική διαδήλωση - Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι ενώ περνούσε τυχαία

Βενεζουέλα

Ενας 18χρονος έχασε τη ζωή του στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη «μητέρα όλων των διαδηλώσεων», που έγινε στο Καράκας, κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Σε διάφορες πόλεις της Βενεζουέλας έγιναν διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε πορεία υποστηρικτών του Μαδούρο στην πρωτεύουσα. Ο 18χρονος Κάρλος Μορένο πήγαινε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν προγραμμάτιζε να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις, όταν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης πλησίασαν την αντίπαλη συγκέντρωση και πυροβόλησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters. Ο άτυχος νεαρός πυροβολήθηκε στο κεφάλι, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Ο Μορένο άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο, έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. «Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση και τον πυροβόλησαν», είπε στο Reuters ο Αριάμ Κάνο, αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος. «Οταν μετέφεραν τον νεαρό σε κοντινή κλινική, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης έφυγαν», πρόσθεσε.

«Οχι άλλη δικτατορία» και «Εξω ο Μαδούρο» φώναζαν οι διαδηλωτές στο Καράκας, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων. Αυτή η διαμαρτυρία έρχεται έπειτα από δύο εβδομάδες βίαιων διαδηλώσεων, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.