Ερντογάν: Η Δύση έχει «νοοτροπία σταυροφόρων»

απάντηση της σκληρής κριτικής που δέχεται για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος

"Νοοτροπία σταυροφόρων» καταλόγισε στην Δύση ο Ερντογάν, σε απάντηση της σκληρής κριτικής που δέχεται για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

«Η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα επιτέθηκαν σε εμάς» τόνισε ενώπιον του ενθουσιώδους πλήθους, απαντώντας στις επικρίσεις των παρατηρητών.

Χιλιάδες τούρκοι επιφύλαξαν θριαμβευτική υποδοχή στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, μετά τη νίκη του στο δημοψήφισμα.

Mόλις έφθασε στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα κατά την επιστροφή του στην τουρκική πρωτεύουσα από την Κωνσταντινούπολη, πλήθος υποστηρικτών του τον υποδέχθηκε. Ενώπιόν τους ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι «τα πράγματα (θα πάνε) καλύτερα» αφού τεθεί σε ισχύ η συνταγματική αναθεώρηση.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, η αυτοκινητοπομπή του οποίου διέσχισε τους δρόμους της Άγκυρας με κατεύθυνση το προεδρικό μέγαρο, υπό τις επευφημίες χιλιάδων ανθρώπων που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια
κατά μήκος της διαδρομής για να τον χαιρετίσουν, δεν έδωσε από την άλλη καμία απάντηση στις κατηγορίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Αψηφώντας τις σφοδρές επικρίσεις, το κυβερνών κόμμα ήδη ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στα τέλη Απριλίου στον Ερντογάν να επιστρέψει στους κόλπους του, κάτι που προβλέπει η συνταγματική αναθεώρηση, αφού έως σήμερα ο πρόεδρος δεν μπορούσε να είναι μέλος ενός κόμματος.

Πηγή:tvxs.gr

Διαβάστε επίσης