Κρεμλίνο: Ο Τραμπ πιο τρομακτικός από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν

Είναι άραγε τυχαίο πως ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης εξέφρασε την άποψη

Η "αγάπη" της Ρωσίας με τον νέο αμερικανό πρόεδρο έληξε άδοξα πριν λίγες ημέρες.

Κι αυτό είναι κάτι που επικοινωνείται όχι τόσο επίσημα, όσο ανεπίσημα, μέσω τρίτων.

Κι όταν λέμε "διαμέσου", εννοούμε κυρίως τα ΜΜΕ μιας χώρας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης κι απηχούν τις απόψεις της.

Ετσι, κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης εξέφρασε την άποψη πως "οι χειρισμοί του Τραμπ τρομάζουν περισσότερο από εκείνους του Κιμ Γιόνγκ Ουν".

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ θεωρείται ως ο ρώσος δημοσιογράφος που απηχεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη χώρα τις απόψεις του ισχυρού άντρα της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

upl58f4e39ee6db4.jpg

Την Κυριακή το βράδυ, στην εκπομπή του με τίτλο "Vesti Nedeli" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1, ο 65χρονος Κισέλιοφ είπε πως "μπορεί ανα πάσα στιγμή να ξεσπάσει πόλεμος ως αποτέλεσμα της κόντρας δυο πολιτικών προσωπικοτήτων: του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν. 

"Ποιος είναι όμως πιο επικίνδυνος; Και πιο τρομακτικός;", αναρωτήθηκε ο άνκορμαν.

"Η απάντηση είναι πως ο Τραμπ είναι πιο παρορμητικός και απρόβλεπτος σε σχέση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος έχει και περιορισμένη γνώση της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής", επεσήμανε ο Κισέλιοφ.

"Αντίθετα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με την άλλη πλευρά, ενώ ουδέποτε έχει επιτεθεί σε μια άλλη χώρα", συνοψίζει ο παρουσιαστής.

"Και ο Κιμ βρίσκεται στη βάση του. Δεν θέλει να ρίξει έναν πύραυλο, απλώς για να το κάνει", κατέληξε το... λιβανιστήρι του στον βορειοκορεάτη ηγέτη ο Κισέλιοφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει το κατά πόσο οι απόψεις του ανκορμαν απηχούν αυτές του Κρεμλίνου, αλλά όλοι γνωρίζουν πως ο Κισέλιοφ εφαρμόζει την τακτική... "τα λέω στην πεθερά για να τ ακούει η νύφη".

 

 

Διαβάστε επίσης