Δυτική Αχαΐα: Έξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" - Καταγγελία του διαπεριφερειακού συλλόγου

"Μπορείτε να τους ευχηθείτε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση;"

"ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ παραμένουν  οι εργαζόμενοι του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας καθώς η δέσμευση του Δημάρχου Χρήστους Νικολάου προς τους εργαζόμενους, τους εκπροσώπους του Σωματείου μας και την Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου δεν υλοποιήθηκε. Στους εργαζόμενους, που παρέχουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους, οφείλονται δεδουλευμένα 6 μηνών", αναφέρει καταγγελία του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων στο πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Και συνεχίζουν:

"Δεκαπέντε χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ υπάρχουν ακόμη Δημοτικές Αρχές που δεν πράττουν το αυτονόητο ,δηλαδή την μηνιαία καταβολή της μισθοδοσίας προς τους εργαζόμενους , τη στιγμή που η ροή της χρηματοδότησης γίνεται ομαλά. Δυστυχώς υπάρχουν Δημοτικές Αρχές που τους διαφεύγει ότι οι εργαζόμενοι συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με τους ίδιους ,άρα οι ίδιοι υποχρεούνται ως εργοδότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

κ.Δήμαρχε,

οι εργαζόμενοι έχουν πρόσωπα…

κ.Δήμαρχε,

οι εργαζόμενοι έχουν οικογένειες…

Μπορείτε να τους ευχηθείτε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση;". 

Διαβάστε επίσης