Πάτρα: Άρχισε το διήμερο εκδηλώσεων του Δήμο στο Νότιο Πάρκο - ΦΩΤΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άρχισαν σήμερα, Σάββατο 8 Απριλίου, το πρωί οι διήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων για τον ένα χρόνο από την μεγάλη πορεία αγώνα, Πάτρα – Αθήνα, κατά της ανεργίας.

Θα κορυφωθούν αύριο Κυριακή, με την ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στις 9 το βράδυ και τη λαϊκή συναυλία που θα ακολουθήσει με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Νίκο Μπαλή.

Το σύνθημα των εκδηλώσεων του Δήμου είναι: Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε – Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.

Παρόντες στις σημερινές πρωινές δραστηριότητες ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες.

Στις 10 το πρωί στο Νότιο Πάρκο, γυμναστές από την Παναχαϊκή, τον Έσπερο καθώς και ειδικός γυμναστής για τα αερόβια προγράμματα, έδειξαν στους αθλούμενους δημότες στα όργανα γυμναστικής, που τοποθετήθηκαν από το Δήμο, σωστούς και ασφαλείς τρόπους χρήσης.

unnamed_2_0.jpg

Ακολούθησε ποδηλατάδα με εκκίνηση την παιδική χαρά στο Νότιο Πάρκο, διαδρομή μέχρι το μόλο της Αγίου Νικολάου και επιστροφή στο Νότιο Πάρκο. Σε αυτή συμμετείχαν αθλητές του Ποδηλατικού ομίλου Πάτρας (Π.Ο.Π.), της ομάδας «Πιάνω τη Ζωή από το τιμόνι» καθώς και απλοί ποδηλάτες κάθε ηλικίας. Στην ποδηλατάδα συμμετείχε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

unnamed_3.jpg

unnamed_4.jpg

unnamed_0.jpg

Στο μεταξύ ήδη στο χώρο του Νότιου Πάρκου έχουν στηθεί και λειτουργούν περίπτερα της ΔΕΥΑΠ, του Κοινωνικού Οργανισμού και των Λαϊκών Φροντιστηρίων.

Στο Περίπτερο της ΔΕΥΑΠ οι δημότες ενημερώνονται για τα έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, για τη θέση της ΔΕΥΑΠ και της Δημοτικής Αρχής ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ότι κανένα λαϊκό σπίτι δεν πρέπει να μένει χωρίς νερό. Η Δημοτική Αρχή κάνει αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στην εμπορευματοποίηση, την επιχειρηματική δράση και την ανταποδοτικότητα αναφορικά με το νερό. Η ΔΕΥΑΠ εργάζεται για νερό καθαρό – φθηνό, ποιοτικά ελεγμένο για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Επίσης στο περίπτερο της ΔΕΥΑΠ οι δημότες ενημερώνονται για τα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών και τις κατηγορίες που απαλλάσσονται ή εντάσσονται στο μειωμένο τιμολόγιο.

Στο Περίπτερο του ΚΟΔΗΠ παρουσιάζονται οι δράσεις του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Παιδικοί Σταθμοί και Βρεφοκομείο, Παιδικές Κατασκηνώσεις, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, Διανομή και Παροχή Τροφίμων, Παροχή «Δεκατιανού» σε 1.500 μαθητές παιδιά άπορων οικογενειών, Χορήγηση συσσιτίου, κ.ά.

Στο Περίπτερο του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» οι δημότες ενημερώνονται για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας του «Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης» σε όλο το Δήμο, δημιουργώντας 11 φροντιστηριακά κέντρα, αφού η ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων έχει καταδικάσει τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους να βυθίζονται όλο και περισσότερο στη φτώχεια, την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις περικοπές στους τομείς της Υγείας – Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού κ.ά.

Το πρόγραμμα των σημερινών δραστηριοτήτων στο Νότιο Πάρκο συνεχίζεται στις 6 το απόγευμα με παρουσίαση ασκήσεων γιόγκα από ειδικούς δασκάλους.

Στις 9 το βράδυ θα προβληθεί ταινία αφιερωμένη στη μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα

Και στις 10 το βράδυ είναι προγραμματισμένο μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων.

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, με την ομιλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στις 9 το βράδυ και τη λαϊκή συναυλία που θα ακολουθήσει με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο και Νίκο Μπαλή

Διαβάστε επίσης