Ντοναλντ Τραμπ: Προσβολή κατά της ανθρωπότητας η επίθεση στη Συρία

Εξέφρασε τον αποτροπιασμό του

"Φρικτή" και "αποκρουστική" αποκάλεσε την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στην Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για "μια φοβερή προσβολή κατά της ανθρωπότητας".

Σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Οβάλ Γραφείο, κατά πόσον χαράζει μια νέα πολιτική αναφορικά με την Συρία, ο Τραμπ απάντησε λακωνικά: "Θα δείτε".

Ως "ειδεχθή ενέργεια η οποία θα αντιμετωπιστεί ως τέτοια" χαρακτήρισε την επίθεση ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις. Μιλώντας στο Πεντάγωνο πριν από συνάντηση με τον ομόλογό του από την Σιγκαπούρη, ο Μάτις δεν επεκτάθηκε.

Την ίδια στιγμή, στην προειδοποίηση ότι, όταν ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών αποτυγχάνει να δράσει συλλογικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής "είναι υποχρεωμένες να αναλάβουν από μόνες τους δράση", προέβη η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.

"Όταν τα ΗΕ μονίμως αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν το καθήκον τους και να αποφασίσουν να δράσουν συλλογικά, υπάρχουν φορές στην ιστορία των ΗΠΑ που είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε από μόνοι τους δράση", τόνισε η Χέιλι μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας που έχει συγκληθεί με θέμα την Συρία.

Διαβάστε επίσης