Αύριο η ετυμηγορία για τον διαβόητο τρομοκράτη Κάρλος το Τσακάλι

ΝΕΑ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Τρίτη ισόβια κάθειρξη ζητά ο εισαγγελέας να προστεθεί στην ήδη δύο φορές ισόβια ποινή του τρομοκράτη Κάρλος το Τσακάλι.

Σχεδόν 43 χρόνια μετά τη βομβιστική επίθεση στο Drugstore Publicis στο Παρίσι, από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 34, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1974, ο διαβόητος τρομοκράτης παρουσιάστηκε πριν από 2 εβδομάδες ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία «των ανθρωποκτονιών σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση».

Ο κατήγορος Remi Crosson du Cormier δήλωσε ότι «όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές δείχνουν αυτόν» ως δράστη της αιματηρής βομβιστικής επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Κάρλος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ilich Ramirez Sanchez, αρνείται ότι είναι αυτός ο δράστης της επίθεσης με χειροβομβίδα στο Drugstore Publicis.

Αύριο αναμένεται να βγει η απόφαση της νέας δίκης του 67χρονου πλέον Κάρλος, ο οποίος δήλωσε ότι«ως αξιωματικός της Παλαιστινιακής Αντίστασης» - για λογαριασμό της οποίας οργάνωσε μια θεαματική σύλληψη ομήρων στον ΟΠΕΚ στη Βιέννη το 1975 – έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο, στην περίπτωση που διαρρεύσουν επιχειρησιακές πληροφορίες. 

Πιεζόμενος ωστόσο, από τον δικαστή, σε κάποιο σημείο ανέφερε «Ίσως και να ήμουν εγώ (ο δράστης) αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο».

Ο πιο διαβόητος φυγάς τη δεκαετία του ‘70 και αρχές του ‘80 παραμένει στις γαλλικές φυλακές από τη σύλληψή του στο Χαρτούμ το 1994.

Εκτίει ήδη ποινή δις ισόβια για τις δολοφονίες των δύο αστυνομικών το Παρίσι το 1975 καθώς και ενός πρώην συνεργάτη του, που τον πρόδωσε