Πάτρα: Δεύτερη παράσταση απόψε για το "Μετά τη Βάρκιζα"

στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Το έργο «Μετά τη Βάρκιζα» του Μυρώδη Αδαμίδη, φιλοξενείται και σήμερα 28 Μαρτίου, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας.
Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και ιστορικά ντοκουμέντα. Λίγο πριν ξεσπάσει επίσημα ο εμφύλιος πόλεμος, μια μάνα - χήρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δύο γιων της.

Προσπαθεί να συμφιλιώσει τα παιδιά της, τους συστήνει ουδετερότητα, παροτρύνει τον μεγάλο γιο να υπογράψει Δήλωση για να μην τον κυνηγούν, παρακαλεί τον μικρό να δεχτεί τις διαφορετικές ιδέες του αδελφού του, ενώ συμβουλεύει τη μικρή της κόρη να μην ανακατεύεται.

Όμως, τα γεγονότα σύντομα μετατρέπουν την ελπίδα σε εφιάλτη, την αγάπη σε φόβο και το φόβο σε συμφορά. Μια ιστορία που φωτίζει την αγωνία του ανθρώπου και όλες τις μεγάλες οδύνες του.

Οι ήρωές του σε ένα διαρκή αγώνα ζωής και θανάτου, με την ελπίδα να πεθαίνει και να ανασταίνεται.
«Μια αληθινή ιστορία που την άκουγα παιδί», σημειώνει ο Μυρώδης Αδαμίδης. «Θυμάμαι στο σχολείο να έχω απορίες για κάποια πράγματα και να μην παίρνω απαντήσεις. Ρωτούσα τον πατέρα μου, τη μητέρα μου, τους θείους μου και μάθαινα άλλα πράγματα.

Αυτά που η επίσημη ιστορία έκρυβε και κρύβει. Ένιωσα λοιπόν την ανάγκη, μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτό του θεάτρου, να καταθέσω την αλήθεια που δεν γράφουν τα σχολικά βιβλία. Την αλήθεια όπως την βίωσε μια μεγάλη μερίδα του αγωνιζόμενου λαού μας. Με το έργο αυτό επιχειρώ να καταθέσω αυτό που μου αναλογεί, αυτό που μέσα μου επιμένει να με συγκλονίζει. Πόνος, περηφάνια, μνήμη, προβληματισμός. Η Ελλάδα και η πρόσφατη ιστορία της. Η δύναμη του καλού και οι "δαίμονες" του κακού. Οι αγωνιστές και οι πατριδοκάπηλοι διώκτες τους. Η ζωή και ο θάνατος».


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Μουσική Τάσος Σωτηράκης.
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης. 
Σκηνικά-Κοστούμια: Ευθύμης Τζώρας.
Παίζουν: Θεοδώρα Σιάρκου, Τσαμπίκα Φεσάκη, Ειρήνη Πολυδώρου, Μάνος Κωστής, Σάββας Πογιατζής, Κωστής Σαββιδάκης.


info
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
 28 Μαρτίου στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ φοιτητικό, αμέα, ανέργων

Διαβάστε επίσης