Στ. Θεοδωράκης: Η μάχη για την εργασία δεν μπορεί να είναι μια μάχη επιστολών

Η κριτική στις επιστολές Τσίπρα στους ευρωπαίους ηγέτες

Την επιστολή του πρωθυπουργού στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εργασιακά σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Ρώμη όπου βρίσκεται.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε:

«Η μάχη για την εργασία δεν μπορεί να είναι μια μάχη επιστολών. Είναι η μάχη της πραγματικής οικονομίας. Επενδύσεις - παραγωγή - δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή η ανεργία και η μαύρη εργασία φουντώνουν.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει. Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει. Και πρέπει να σκεφτούν στην κυβέρνηση ό,τι δίνουν λόγο στην κοινωνία και στους πολίτες και όχι στους κομματικούς τους μηχανισμούς».

Ο κ. Τσίπρας απέστειλε επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Γιόζεφ Μουσκάτ και Πάολο Τζεντιλόνι ζητώντας ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή για όλα τα κράτη μέλη εκτόςτης Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης