Ξανά στις δικαστικές αίθουσες τη Δευτέρα η τραγωδία στο λιμάνι της Πάτρας - Ξεσπά ο πατέρας του Α. Αλέξη: "Ενάμιση χρόνο μετά, ούτε συγνώμη!"

Μετά την αναβολή από τον περασμένο Δεκέμβριο

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου επανέρχεται στις δικαστικές αίθουσες η τραγωδία που είχε συγκλονίσει την Πάτρα, αλλά και το πανελλήνιο, με τον πνιγμό τριών νέων παιδιών, τριών φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στο μώλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της αχαικής πρωτεύουσας.

Η υπόθεση έρχεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, μετά την αναβολή που πήρε τον περασμένο Δεκέμβριο 2016, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης και έτσι ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Μιλώντας στο tempo24.gr ο Βησσαρίων Αλέξης, πατέρας του Ανδρέα, ξεσπά: "Ενάμιση χρόνο μετά, ούτε συγνώμη. Δεν ξέρουμε καν πως είναι το παιδί που οδηγούσε. Δεν έχει έρθει να μας δει, ούτε τηλέφωνο".

Να υπενθυμίσουμε πως κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη είναι ο 25χρονος οδηγός του οχήματος από την Πάτρα.

Αυτό που ζητούν όλοι, οι οικογένειες των θυμάτων, είναι να εμφανιστεί ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο και να πει τι ακριβώς συνέβη.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πώς τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου 2015, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έξι φοιτητές, έπεσε στη θάλασσα στο μώλο του Αγίου Νικολάου και ανασύρθηκαν νεκροί ο 21χρονος Ανδρέας Αλέξης, η 23χρονη Ρεγγίνα Ιακ. Ζαπάντη και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Μάλιστα σύμφωνα όσα αποκαλύφθηκαν εκείνες τις ημέρες ο Ανδρέας Αλέξης, μπορούσε να σωθεί, αλλά έμεινε μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο που βούλιαζε στο λιμάνι της Πάτρας για να σώσει τις δύο φίλες του, που είχαν εγκλωβιστεί.

Ο νεαρός, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και χάθηκε μαζί με τις δύο κοπέλες.

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ