Σ. Οφρυδόπουλος: «Δεν έχουμε εξασφαλίσει ακόμα την άνοδο»

τι είπε για το φιλικό της παναχαικής με τον παναθηναικό

Για το φιλικό της Παναχαϊκής με τον Παναθηναϊκό και για το παρόν και το μέλλον της Παναχαϊκής μίλησε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Οι περισσότεροι παίκτες θα είναι και του χρόνου στη Football League», τόνισε.

Αναλυτικά μίλησε για:
-το πρότζεκτ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι στην Παναχαϊκή: «Υπήρχε μια ομάδα που βίωνε την απαξίωση τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια και την παρακμή και έγινε μια προσπάθεια επειδή υπήρχε η βάση για να στηριχθεί αυτή η κίνηση. Η ιστορία της ομάδας και το κοινό. Το επόμενο που χρειαζόμασταν υπήρχε το τιμόνι, δηλαδή η διοίκηση. Βρέθηκαν 14 επιχειρηματίες με κοινό αγωγό τον Κώστα Κατσουράνη και δημιουργήσαμε μια ομάδα με παίκτες και προπονητές για να ξεφύγει από αυτήν την κατηγορία. Κάνουμε τα καλά μας και τα λάθη μας. Είναι αποτέλεσμα αυτών των καλών πραγμάτων το σημερινό ματς».
-το αν θα ήταν στην θέση των μη έμπειρων ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής το πως θα προετοιμαζόταν για ματς όπως το σημερινό: «Αν ήμουν στη θέση τους θα το περίμενα με μεγάλη προσμονή. Κόντρα στους καλύτερους μαθαίνεις, αλλιώς παίζοντας κόντρα σε χειρότερους ζεις μια ψευδαίσθηση. Οπότε, για αυτά τα ματς πρέπει να προετοιμάζονται οι παίκτες».
-το αν θα παίξει σήμερα ο Κώστας Χαλκιάς: «Εννοείται ότι θα παίξει ο Κώστας. Όλα τα παιδιά θα παίξουν σήμερα».
-το αν έχει εξασφαλίσει η Παναχαϊκή την άνοδο: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει την άνοδο. Το λέω αυτό επειδή το έχω βιώσει, να την πατάνε ομάδες με τέτοια απόσταση. Είμαστε σε καλό δρόμο».
-τον κόσμο που ακολουθεί την ομάδα: «Είναι ένα κράμα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουνε ζήσει την ομάδα στα καλύτερά της και στα χειρότερά της, αλλά και αυτοί που έχουν ζήσει την ομάδα μόνο στα χειρότερά της. Και τα νέα παιδιά πρέπει να γίνουν Παναχαϊκή και πάνω σε αυτό δουλεύει πολύ ο Κώστας με διάφορες ενέργειες, πηγαίνοντας στα σχολεία. Θα είναι μεγάλο κέρδος αυτός και αυτή η προσπάθεια πηγαίνει καλά».
-το αν είχε άλλη εμπειρία από Γ' κατηγορία ως προπονητής: «Τρίτη κατηγορία δεν έχω ξανακάνει, μόνο στη δεύτερη κατηγορία. Όσο πιο κάτω πας τόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα. Η τακτική πάει πίσω και βλέπεις δύναμη και αναρχία στο παιχνίδι. Οι μεσοαμυντικοί δεν δυσκολεύονται να προσαρμοστούν, αλλά οι παίκτες από τη μέση και μπροστά. Θα πρέπει να εκλείψει το φαινόμενο να έχουμε γήπεδα με πλαστικό χλοοτάπητα, είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό απ' ότι ξέρω».
-τον ανταγωνισμό που συνάντησε η Παναχαϊκή: «Υπήρχαν καλές ομάδες και σοβαρές. Όπως ο Φωστήρας, η Ερμιονίδα, ο Παναρκαδικός. Υπήρχε ανταγωνισμός. Στους άλλους ομίλους ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Έχει ανταγωνιστικές ομάδες. Εμείς κάναμε κάποια άσχημα αποτελέσματα και τότε καταλαβαίνεις ότι για να κερδίσεις είναι δύσκολο και όλα γίνονται εύκολα στο γήπεδο και όχι πριν το ματς».
-το αν θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι: «Είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε σοβαρά και αυτό θα γίνει στο τέλος, όταν θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Έχουμε κορμό και δεν γίνεται να διώξουμε 25 παίκτες. Είμαστε οικογένεια, που έχει καλά παιδιά και αυτό ίσως να είναι το μυστικό μας. Οι περισσότεροι θα είναι και του χρόνου στην Football League».
-το αν θα στηριχθεί στις Ακαδημίες της: «Δεν υπάρχει σοβαρή ομάδα που να μην δίνει βάρος στα τμήματα Υποδομής. Φέτος ήταν δύσκολο επειδή όλα έγιναν γρήγορα. Υπάρχει πρότζεκτ που το τρέχει ο Κώστας Κατσουράνης. Αν του χρόνου είμαστε στην πρώτη κατηγορία θα αποτελέσει οδηγό για εμάς.

Είναι θέμα που θέλει μεγάλη συζήτηση και θέλει να επενδύσεις πάνω σε αυτό. Πρέπει να ρίξουμε μεγάλο βάρος, υπάρχει κόσμος για να ρίξουμε πάνω του βάρος επειδή έχει πολλά παιδιά η Πάτρα και χρειάζονται προπονητικά γήπεδα για αυτά τα θέματα».