Πάτρα: Άρχισαν να καταφθάνουν οι προπληρωμένες κάρτες στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης - Πότε θα μπουν τα χρήματα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι πρώτες προπληρωμένες κάρτες για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης άρχισαν να καταφθάνουν και στους Πατρινούς, ανάλογα με την τράπεζα που έχουν επιλέξει. 

Ήδη η διαδικασία αποστολής έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, όσον αφορά όσους είχαν κάνει την αίτησή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Όσοι έκαναν αίτηση μετά την 28η Φεβρουαρίου 2017 θα παραλάβουν τις κάρτες αργότερα και θα δουν τα χρήματα από το ΚΕΑ στους λογαριασμούς τους στο τέλος Απριλίου.

viber_image.jpg

Να σημειωθεί πως ήδη έχει εγκριθεί η μεταφορά πίστωσης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για 142.087 δικαιούχους και πρόκειται για ποσό συνολικό 31.014.459 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Μαρτίου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από το απόγευμα της 27ης Μαρτίου και η πληρωμή θα ολοκληρωθεί την επομένη, στις 28 Μαρτίου.

 

Η διαδικασία αναλόγως την τράπεζα

Για τη διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας, ανάλογα με την τράπεζα που έχουν επιλέξει για την πίστωση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ενημερώνει τους δικαιούχους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών για λογαριασμό των τραπεζών μελών της.

Αναλυτικά:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η κάρτα αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη, στην διεύθυνση που ο δικαιούχος δήλωσε κατά την αίτηση ένταξής του στο πρόγραμμα ΚΕΑ και συνοδεύεται από επιστολή με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.

Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται στην ίδια διεύθυνση, με συστημένη αλληλογραφία.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Η κάρτα αποστέλλεται απενεργοποιημένη στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο, με απλό ταχυδρομείο, συνοδευόμενη από τον 15ψήφιο κωδικό (Smart PIN).

Για την ενεργοποίηση της κάρτας o κάτοχος πρέπει να προσέλθει σε οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επιθυμεί για την απόκτηση των θέσεων του PIN και την υπογραφή των όρων χρήσης της κάρτας.

ALPHA BANK

Η κάρτα (Alpha Bank Prepaid MasterCard Επιδομάτων) αποστέλλεται ταχυδρομικώς απενεργοποιημένη στην διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος κατά την αίτησή του για την ένταξή του στο ΚΕΑ.

Ο Προσωπικός Μυστικός Αριθμός (PIN) της κάρτας αποστέλλεται σε μεταγενέστερο χρόνο, στην ως άνω διεύθυνση. Η κάρτα δύναται να ενεργοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας Alpha Web Banking ή τηλεφωνικά, με κλήση του δικαιούχου-Πελάτη στην Εξυπηρέτηση Πελατών της Τραπέζης (210- 3260000), και κατόπιν επιτυχούς ολοκληρώσεως της διαδικασίας ταυτοποιήσεως του.

EUROBANK

Οι πελάτες της Eurobank – δικαιούχοι ΚΕΑ δύναται να παραλάβουν άμεσα την προπληρωμένη τους κάρτα από οποιοδήποτε κατάστημα Eurobank και Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η έκδοση και παραλαβή νέας προπληρωμένης κάρτας απαιτείται και για όσους ήδη διαθέτουν προπληρωμένη κάρτα. Για την χρήση προπληρωμένων καρτών Eurobank δεν απαιτείται έκδοση PIN.

ATTICA BANK

Οι πελάτες της ATTICA BANK, δικαιούχοι ΚΕΑ, μπορούν να παραλάβουν την προπληρωμένη κάρτα τους καθώς και το PIN τους, από το κατάστημα τήρησης του λογαριασμού τους, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

 

Ποιοι δικαιούνται το ΚΕΑ

Για να μπορέσετε να πάρετε το ΚΕΑ θα πρέπει να ικανοποιείτε τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

- Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

- Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα) δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

- Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. δεν μπορεί να υπερβαίνουν το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ.

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ.

Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 ευρώ.

Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 ευρώ.

Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν:

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.

Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Παροχές

Επιπλέον, το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Ανακοίνωση

Όσοι έκαναν την υποβολή της αίτησης τους μετά την 28η Φεβρουαρίου 2017 θα δουν τα χρήματα από το ΚΕΑ στους λογαριασμούς τους στο τέλος Απριλίου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κωνσταντίνα Τσιάμη

Διαβάστε επίσης