Τρόμος στο Λονδίνο: Δύο επιθέσεις στο κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Westminster - Τέσσερις οι νεκροί, αρκετοί τραυματίες ανάμεσα τους παιδιά (ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ) - Δείτε LIVE

Τι μεταδίδουν τα πρακτορεια

Νεότερη Ενημέρωση 20:19: Στους τέσσερις ανέρχονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο Λονδίνο. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 20 καποιοι από τους οποιούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Νεότερη Ενημέρωση 20.12:Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση που διαπράχθηκε σε μια γέφυρα κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ουεστμίνστερ, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρονται φροντίδες για σοβαρά τραύματα.

«Μια γυναίκα ανασύρθηκε από το νερό κοντά στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ζωντανή, με σοβαρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Της προσφέρεται πολύ επείγουσα ιατρική περίθαλψη τώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Κατά τον ίδιο, η γέφυρα έχει κλείσει για όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων και αυτοκινήτων της αστυνομίας.

winchpyrv23.jpg

Νεότερη Ενημέρωση 19.42: Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα στη βρετανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειτια για αστυνομικό.

Ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 12, ενώ σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται ανάμεσα τους είναι και παιδιά από την Γαλλιά που πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο.

Νεότερη Ενημέρωση 19.40: Τον γύρω του κόσμου κάνει η φωτογραφία στην οποία φέρεται να είναι ο δράστης που εξαπέλυσε την επίθεση στο Λονδίνο να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Ο άνδρας, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, φέρεται να είναι ασιατικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 40 ετών.

58d2b3931dc524d7288b4637_0.jpg

Ο δράστης αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, που τον είδαν να μαχαιρώνει συνάδελφό τους, μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Ο άνδρας φέρεται πως πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και ακολούθως επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Νεότερη Ενημέρωση 19.15: Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου μετά από τη διπλή επίθεση στην «καρδιά» της βρετανικής πρωτεύουσας, με την Σκόλαντ Γιάρντ να ζητάει από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και να υπογραμμίζει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζει εάν το περιστατικό έχει τελειώσει. ​

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των θυμάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπ. Τζ. Χάρινγκτον, και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός». 

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη αντιτρομοκρατικές έρευνες ενώ στους δρόμους του Λονδίνου περιπολεί πλέον μεγαλύτερος αριθμός πάνοπλων αστυνομικών. 

Νεότερη ενημέρωση 18.46' Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει αυτή την ώρα το Skynews, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τα νοσοκομεία που δέχονται τραυματίες, σε δύο ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο Λονδίνο.

1490198023621110.jpg

Νεότερη ενημέρωση 18.40' Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ενισχύεται η ασφάλεια στο Μπάκιγχαμ υπό το φόβο ενός «τρομοκρατικού χτυπήματος».

Ταυτόχρονα, το Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν στο παλάτι και ότι έχει ενισχυθεί η ασφάλεια της με περιπόλους ένοπλων αστυνομικών.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι κυβερνήσεις μετά την τρομοκρατική επίθεση με τους τουλάχιστον 12 τραυματίες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο.

Πριν από λίγα λεπτά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «παρακολουθούμε πολύ στενά τι συμβαίνει στη Βρετανία».

Επίσης τονίζει πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προσφέρουν την οποιαδήποτε βοήθεια στη Βρετανία ενώ καλεί τους Αμερικανούς πολίτες που μένουν στο Λονδίνο να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους.

Νεότερη ενημέρωση 18.19' Μια γυναίκα είναι νεκρή μετά τη διπλή επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης, όπως μεταδίδει το Sky News, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θεωρεί το συμβάν κοντά στο Κοινοβούλιο ως τρομοκρατική ενέργεια έως ότου να εξακριβώσει κάτι διαφορετικό.

Το BBC μεταδίδει ότι ένα ύποπτο όχημα εντοπίστηκε έξω από τη Βουλή και άνθρωποι απομακρύνονται από την περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση 17.53' Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για το διπλό χτύπημα στο Λονδίνο:

 Δυο περιστατικά κοντά στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

- Αστυνομικός μαχαιρώθηκε από άγνωστο μέσα στην Βρετανική Βουλή στο κεντρικό Λονδίνο 

- Ο δράστης πυροβολήθηκε από αστυνομικούς 

- Δεύτερο περιστατικό με ένα αυτοκίνητο να πέφτει πάνω σε ανθρώπους στην γέφυρα του Westminster πριν πέσει στα κάγκελα του Παλατιού του Westminster.

- Η αστυνομία μιλάει για τουλάχιστον 8-10 τραυματίες

- Το Westminster είναι αποκλεισμένο με τους βουλευτές να ζητείται να μείνουν μέσα στο κτίριο 

- Κλειστό το Μετρό του Λονδίνου

- Φυγαδεύτηκε η Τερέζα Μέι

- Η αστυνομία θεωρεί το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση

1490198023418041.jpg

Νεότερη ενημέρωση 17.14΄ Τουλάχιστον δύο άνθρωποι δέχτηκαν πυρά έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας και το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τουλάχιστον δύο πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το κοινοβούλιο. Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής βουλής των κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε. Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της.

Κατά πληροφορίες νοσοκόμοι προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου.

winchpyrv61.jpg

winchpyrv7.jpg

Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί θεάθηκαν να τρέχουν προς την έξοδο της Βουλής.

Δεύτερο επεισόδιο;

Την ίδια ώρα, φωτογράφος του Reuters ανέφερε ότι είδε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κοινοβούλιο.

Νεότερη ενημέρωση 17.02' Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, ενώ υπάρχουν και αναφορές για την ύπαρξη τραυματιών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters. Το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ

Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου. Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί έτρεχαν προς την έξοδο της Βουλής.

winchpyrv4.jpg

gilhgy.jpg

winchpyrv1.jpg

Φωτογράφος του πρακτορείο Reuters είδε τουλάχιστον 12 ανθρώπους τραυματισμένους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κοινοβούλιο.

winchpyrv5.jpg

Η Βουλή της Βρετανίας ανέστειλε τις εργασίες της. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν έχει κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή.

720_505929_30ec50b859-bcffd51510888d31.jpg

Πατήστε εδώ για να δείτε βιντεο

Πρώτη ενημέρωση 16.57'

Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το κτήριο που στεγάζει το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα οι βρετανικές αρχές να κηρύξουν συναγερμό στο Ουέστμινστερ.

Σύμφωνα με μαρτυρία αξιωματούχου του κοινοβουλίου, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυρά έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τόσο η Βουλή των Κοινοτήτων, όσο και η Βουλή των Λόρδων.

Διαβάστε επίσης