Πειθαρχική δίωξη στον Σωφρονιστικό υπάλληλο του "Αγίου Στεφάνου" - Κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Του επιβλήθηκε επίσης αναστολή άσκησης καθηκόντων

Σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του υπαρχιφύλακα στη φυλακή της Πάτρας, που διώκεται για υπόθεση ναρκωτικών, προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στον σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος ελέγχεται πειθαρχικά, επιβλήθηκε αναστολή άσκησης καθηκόντων ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο απηύθυνε ταυτόχρονα ερώτημα για να τεθεί σε αργία.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία πειθαρχικής έρευνας από Εισαγγελικό λειτουργό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ως προς τη φυλακή, και τη διερεύνηση τυχόν (πειθαρχικών) ευθυνών υπαλλήλων. Σε έρευνα που έγινε στη φυλακή μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης βρέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα και μικρή ποσότητα (0,6 γραμμ.) κάνναβης.

Σε βάρος του σωφρονιστικού υπαλλήλου που συνελήφθη χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και δωροδοκία και δωροληψία.

«Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη φυλακή· σ’ αυτό δεν υπάρχει ουδεμία ανοχή. Η πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη φυλακή με ελέγχους, αλλά και με προγράμματα απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά διώκεται και τιμωρείται άμεσα όπως ορίζει ο νόμος», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης