Ιράκ: Όμηροι του ISIS εννέα αστυνομικοί

σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν όμηρους έναν ιρακινό αστυνομικό διοικητή και οχτώ ακόμη αστυνομικούς στην δυτική Μοσούλη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ.

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή πυρών στην συνοικία Μπαμπ Τζαντίντ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά των αστυνομικών, δήλωσε αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πού μεταφέρθηκαν οι αιχμάλωτοι αξιωματικοί.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην πρωτεύουσα του Ιράκ Βαγδάτη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 23 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 45 να τραυματιστούν.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο συνήθως πίσω από ανάλογες ενέργειες βρίσκονται οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η οργάνωση χάνει συνεχώς έδαφος στο Ιράκ από τη συντονισμένη επίθεση των ομοσπονδιακών ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, του στρατού (Πεσμεργκά) της Κουρδικής Τοπικής Κυβέρνησης του βόρειου Ιράκ, των σιιτικών μουσουλμανικών Μονάδων Κινητοποίησης του Λαού (PMU) και του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα στη Μοσούλη.